Under 16 zet goede lijn voort

DORDRECHT – Na vorige week knap van Jump 80 gewonnen te hebben die groter en sterker waren, ging het team op bezoek bij Rowic in Dordrecht. Een 2e team, maar tijdens de warming up zag de coach toch twee pareltjes bij de tegenparij lopen, deze 2 zouden ook hun team dragen, dat werd later wel duidelijk.

Lone, Sander,Colin,Bas en Djel als starters, stonden we binnen no time achter met 6-0. Wat hoe kan dat nu! Time out…. EH wat doen we nou?!

Time out werd prima opgepakt en na 4 minuten een 11-14 voorsprong, wij scoren veel door drives door de bucket en het rond spelen blijft toch moeilijk. De pressie werk bij vlagen maar je ziet dat ze wel begrijpen wat er moet gebeuren en dat dit wedstrijden nodig heeft om handeling snelheid en meer inzicht te krijgen, prima zover. 1e kwart 22-21.

We starten tweede kwart met half veld man to man omdat Jens die al half jaar mee traint nu ook wedstrijden gaat spelen en veel nog nieuw is voor hem tijden het spelen van wedstrijden. Na time out na 3 minuten schakelen we weer over op press over het hele veld, dat lukt bij vlagen (goede dubbel team), we krijgen soms de deksel op de neus omdat we de man niet overspelen bij inname van tegenstander en de tegenstander er dan als de bliksem van door is en wij niet willen/kunnen terug rennen waardoor wij dus in een ondertal situatie te maken krijgen in de break en veelal een score tegen. De twee pareltjes van Rowic zijn een plaag voor de Eagles defensie, sta je er te dicht op dan heb je een drive tegen, te ver is een drietje om je oren …… . De defensie pak dit onregelmatig op, wat wil zeggen, de ene keer staan we goed te helpen en de andere keer te slapen. Bij een volgende time out in de 8e minuut, de derde, krijgt de coach een Technische fout omdat de tafel niet aangeeft dat ik geen time out meer heb…. Ook word steeds de score vergeten bij te tellen op het grote score bord. Je raad het al, er word met mobieltjes gespeeld. Dus dan zijn de rapen natuurlijk gaar…… Fatma gaat naast de tafel zitten om op te passen, helaas is zij nog steeds geblesseerd. Ondanks de drie rake vrije worpen die daarop volgen weten de marge tot 40-38 te houden en gaan rusten.

We werken met het hele team hard en de vermoeidheid is soms te zien en dan wisselen we door. De vermoeidheid is ook bij de tegenstander te zien dus we moeten hard blijven werken de tweede helft ! De tafel is telefoon vrij bij de start van de tweede helft en Fatma neemt weer plaats op de spelers bank. Het derde kwart starten we met Bram, Colin, Mike, Sermed en Bas. Tot de 6e minuut gaan we gelijk op 49-47, na de 6e minuut word 1 van de beste spelers gewisseld en wij gaan met de meest scorende spelers het veld in en kunnen dan een gaatje slaan en en gaan het laatste kwart in met een 51-57 voorsprong.

Het laatste kwart is de opdracht goed rond te spelen en de guard de bal te laten opdribbelen en de verdediging goed te neer te zetten. Rowic is niet van plan zich er makkelijk van af te maken en gaan fel verdedigen op de bal, en omdat wij niet snel doorpassen willen wij nog wel eens balverlies lijden maar de Eagles hebben zich ook in dit kwart vast gebeten en liggen geregeld op de grond voor een losse bal situatie. Met nog 2 minuten time out van mijn kant. Opdracht speel de bal rond en val alleen de basket aan als je een vrije lay up hebt dat lukt drie keer maar wij missen. Wij blijven overeind omdat we ook goed rebounden, Rowic scoord nog 1 maal.

Wij winnen met 61-65, veel spelers met blauwe plekken en kleine pijntjes maar ze hebben dapper gestreden en verdiend gewonnen. 2 pareltjes van spelers bij Rowic hebben 44 van de 61 punten voor hun rekening genomen.

Scores; Colin 10 pnt, Djel 14 pnt FT 2/3, Bas 12 pnt, Sander 8 pnt, Bas 11 pnt FT 2/3 & 1×3 , Sermed 8, Mike 2 pnt, lone Ft 0/4. Vrijeworpen 40%.