Jongens Under 20 verliest leerzame wedstrijd

CAPELLE AD IJSSEL – Na een week vol basketbal, met een wedstrijd op zaterdag, oefenwedstrijd op maandag, en trainingen op dinsdag en donderdag mochten de jongens op vrijdagavond naar Capelle ad IJssel voor een competitiewedstrijd. De laatste competitiewedstrijd werd ondanks een hele goede tweede helft nipt verloren doordat de eerste helft niet goed genoeg was, waarna ze in de tweede helft lieten zien wat ze kunnen. Dus het was zaak voor de mannen gelijk te spelen zoals ze kunnen.

En dat deden ze. Met enkele mooie scores van Chaquille en Koen werd er goed begonnen en werd er snel een time out genomen door CADY. Hierna bleven de Eagles echter goed spelen en de eerste 7 a 8 minuten waren goed. Hierna kwam er helaas wat minder goed spel, vooral aanvallend. Enkele goede kansen werden gemist ondanks dat de basket goed werd aangevallen. Het spel werd daarmee ook gelijk iets krampachtiger en daarmee werd er minder goed gepasst. Iedereen bedoelt het goed, maar er werden te snel scorende opties gezocht waardoor deze moeilijker zijn dan na enkele passes. Wanneer dan de bal niet raak gaat komen er enkele fast-break mogelijkheden voor CADY waardoor zij een aantal keer te makkelijk scoren.

In de rust werd er door de coaches op gewezen het eigen spel te gaan spelen, met durf. De jongens deden dit geweldig en een achterstand van 14 punten, 23-37, werd in mum van tijd ongedaan gemaakt met diverse goede opties in de aanval en een hele sterke fase van Frenk, die niet leek te missen. Ook Remco liet zich verdedigend gelden met enkele geweldige blocks. De stand werd zelfs gelijk getrokken op 42-42 en het was een spannende pot. Helaas gingen de mannen uit Maassluis, wederom vanuit goede bedoelingen, wat geforceerd de basket zoeken op dit moment en dat gecombineerd met een vijftal zeer dubieuze scheidsrechter beslissingen in het voordeel van de ploeg uit Capelle zorgde voor een kleine achterstand. Op dat moment wilden de jongens dit goed maken met driepunters (er werden er echt veel geschoten) en kwam het mooie aanvallende spel helemaal niet meer tot zijn recht.

De wedstrijd werd in de laatste minuten nog zeer ruim verloren (49-65) maar het was bovenal leerzaam. Want de momenten dat de jongens samen speelden en snel basketbalden werden heel ruim gewonnen. De momenten dat de jongens het zelf probeerden op te lossen, nogmaals vak uit goede wil, werden nog ruimer verloren. Komende woensdag wordt er weer geoefend en daarna is er zaterdag een herkansing mogelijk. Thuis om 2100, dus komt allen.