Heren 1 verlies duel om aansluiting met de middenmoot

MAASSLUIS – Op de overwinning vorige week tegen Agathos hebben de mannen van Green Eagles heren 1 geen vervolg kunnen geven. In een spannend duel tegen Punch werd met 2 punten verloren. De Eagles startten het beste van de twee ploegen. Al snel werd duidelijk dat beide ploegen elkaar niks cadeau gaven. Beide teams hadden dan ook moeite om te scoren. De Eagles deden dit het eerste kwart net iets beter (11-8). Ook in het tweede kwart bleef de verdediging aan beide kanten fel. Er werd weinig gescoord zodat het met de rust slechts 23-23 stond. Na rust begon Punch feller en wist het voor het eerst deze wedstrijd een gat te slaan van zes punten (24-30). Driepunters van Frank v.d. Veeke en Richard Otto zorgden er weer dat de Eagles langszij kwamen. Aan het einde van het derde kwart stond het dan ook 42-41 voor de Eagles. In het vierde kwart maakte Punch opnieuw een 10-3 run. Een driepunter en een mooie drive van Rik van der Vaart zorgde er echter weer voor dat de stand nagenoeg gelijk was 50-51. Dit bleef zo tot de laatste minuut inging (56-55 voorsprong). Met nog 17 seconden te gaan schoot Punch echter een moeilijke bal raak waardoor de Eagles toch weer tegen een 1-punts achterstand keken. Vier rake vrije worpen op rij voor Punch zorgde met nog 7 seconden te spelen voor 5 punten achter. Na een time out door Richard Otto schoot Jeroen Derksen echter een moeilijke driepunter binnen, zodat het met nog 3 seconden te spelen ineens toch nog spannend werd. De inname van Punch werd zelfs nog onderschept door de Eagles, helaas het schot en de rebound daaropvolgend gingen net mis, waardoor de wedstrijd uiteindelijk toch met 59-61 werd verloren. In deze wedstrijd waar de punten met moeite werden gemaakt werd Jeroen Derksen topscoorder met 13 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Rik van der Vaart met 12 en Laurens Don met 10 punten.