Wedstrijdverslagen

Het basketbalvirus overbrengen

MAASSLUIS – Een vraaggesprek met Poul Boelaars, trainer/coach van Under 12. Een nieuw jaar Under 12, vorig jaar kampioen. Dat schept verwachtingen.

Kan je korte terugblik geven op vorig jaar?
Afgelopen jaar zijn we in september voor het eerst de competitie ingegaan zonder verwachting. De eerste helft schoten we tekort op fundamentals. We hebben met erg veel punten alle wedstrijden verloren. Maar de focus lag niet op winnen, maar op leren ballen met plezier. Na de kerst bleven we in de laagste klasse om de kans op een overwinning wat groter te maken. Heel het team is beter geworden in verdedigen en samenspel. Met een lange speler als Yorel Henriques die met de week beter werd hadden we speler die garant stond voor 25-30 punten, maar dat lukte alleen met goed samenspel. Ook in de selectietrainingen werden 4 spelers beter gemaakt. Frank, Yorel, Pato en Mike hebben aangetoond goed mee te kunnen in deze trainingen. Yorel heeft het eerste team gehaald, Mike (toen 9 jaar) team twee. Frank kwam net te kort. In de beslissingswedstrijd tegen Zoebas hebben we het verschil gemaakt door werklust en slim spel. Een leuk en leerzaam seizoen waarbij ook de ouders een positieve rol hebben gespeels…Top!

Hoe is het team dit jaar opgebouwd?
Matthew, Frank, Yannick en Pato zijn de tweede jaars. van Under 10 vorig jaar komen de volgende spelers over: Felix, Mike, Lone, Bas, Camilo, Sander. Sermed en Dieljumee gaan dit jaar voor het eerst competitie spelen

Wat zijn je verwachtingen voor dit jaar? 2e klasse dus een stuk hoger, wat is je doel?
Er zijn geen verwachtingen voor de competitie, omdat de focus niet ligt op winnen. Opleiden in de basketbalsport staat centraal. Je mag winnen (is ook leuker en een stimulans), maar je moet ook kunnen verliezen. Het persoonlijke doel is om het basketbalvirus over te brengen in al zijn facetten. Omdat we nu echt 2x per week trainen verwacht ik ook dit jaar weer behoorlijk wat progressie…..

Vorig jaar had je Veerle van Baalen als assistent, heb je dit jaar al iemand?
Dit jaar zal Frank Spaans assisteren, als stagiaire Sport & bewegen. Ik denk dat dit voor iedereen prima is. Frank is erg enthousiast en kan prima een training overnemen als ik een keer niet kan. Hij zal er ook de meeste wedstrijden bij zijn, dus een echte assistent.

Hoe verloopt die wisselwerking over het algemeen?
Kan ik nog weinig over zeggen na 1 training, maar ik verwacht dat we veel aan elkaar hebben.

Als laatste wil ik iedereen uitnodigen om eens te komen kijken als er een Under 8, Under 10 of Under 12 wedstrijd is. Heel veel leden zijn als mini begonnen en het sfeertje in de Haydnlaan is nog steeds iets aparts, net als heel veel jaren geleden toen ik training kreeg als 10 jarige van Joop Boon (wie kent het Joop-voetje nog?)

Tot ziens in de Haydnlaan!

Comment here