Heren 1 blijft in de staart van de ranglijst

MAASSLUIS – Het zit dit seizoen niet echt mee met het eerste heren team van Green Eagles. Marcel Vaissier is er alweer een paar maanden uit met een knieblessure en afgelopen wedstrijd viel ook Stefan Satijn uit in de warming up met een kuit blessure. Dit biedt wel kansen voor de jeugd en zo konden Shaquille Riki en Koen van Wensen genoeg minuten meedoen. De eerste twee scores waren voor Woodpeckers. Hierna plaatsen de Eagles een 9-0 run zodat de Eagles voorkwamen en het eerste kwart winnend afsloten met 18-15. Het tweede kwart kwam ging gelijk op al werd Woodpeckers aanvallend steeds dreigender. Dit kwam mede doordat de Eagles niet fel genoeg waren en te vaak 1 op 1 gepasseerd werden. Hierdoor kon Woodpeckers aan het einde van het tweede kwart uitlopen naar een 36-42 voorsprong. Na rust startten de Eagles dramatisch een 0-9 run van Woodpeckers zorgde ervoor dat zij uitliepen naar 51-36 waardoor de Eagles hun koppies lieten hangen. De Eagles wisten zichzelf echter te herpakken en met een 12-6 run was de achterstand weer binnen de 10 punten. Een paar keer balverlies (al dan niet een fout) zorgde er echter voor dat Woodpecker uitliep via 68-48, naar 71-53 eind derde kwart. De Eagles konden het niet opbrengen om nog een keer aan te zetten waardoor uiteindelijk met 68-90 werd verloren. Topscoorder in de wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 38! Punten. Ook in de dubbele cijfers kwam Rik van der Vaart met 11 punten.