JU16 pakt de draad weer op en wint thuis van Dunkinn

MAASSLUIS – Na de eerste nederlaag van de tweede seizoenshelft stond de thuiswedstrijd tegen Dunkinn op het programma. Ditmaal door diverse omstandigheden aantredend met een 7-tal spelers die daarmee lekker konden doordraaien en allemaal voldoende speeltijd kregen.

De thuisploeg ging flitsend van start. Met scores door Bas (2x), Djiel (1x en 1x vrije worp), Colin (2x) en Quinn (2 benutte vrije worpen) stond er na 4 minuten spelen een 13-0 voorsprong op het bord en leek een monsterscore in de maak. Dunkinn haalde 0 van het bord en Colin (2x) en Bram scoorden direct tegen. Dunkinn werd in de 1 op 1 overlopen en met 3 scores van Sermed en 1x Djiel liep de thuisploeg verder uit. Dunkinn zette er in deze periode nog 3 scores tegenover, waardoor het eerste kwart werd afgesloten met een 27-8 voorsprong.

Hoe groot was het contrast in de 2e periode. Dunkinn schakelde over naar een zone verdediging, en als al in andere wedstrijden bleek hebben de Eagles daar grote moeite mee. Schoten van afstand wilden er ook niet in en daarmee kreeg Dunkinn de kans om de achterstand enigszins te verkleinen middels een benutte vrije worp en 3 scores. Het duurde tot aan de laatste minuut van dit kwart dat De Eagles het netje weer 2x wist te vinden. Het tweede kwart ging met een 4-7 periode stand naar Dunkinn, maar de ruststand 31-15 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de 10 minuten rust wederom een zone verdediging tegen, maar ditmaal werd daar een beter antwoord op gevonden. Bas opende de score en Djiel deed er met 2 scores een schepje bovenop. Colin miste vervolgens met 2 vrije worpen, maar scoorde een minuut later wel. Dunkinn scoorde in dit tijdsbestek 1x tegen. Na een benutte vrije worp van Djiel, scoorde Dunkinn weer tegen. Vervolgens was het woord weer aan de thuisploeg middels scores van Mike (2x), Colin (2x), Bram en Djiel. Waarbij er één werkelijk heel flitsende aanval over slechts drie schijven ging met een schitterende breedtepass van Bas en de bal met een simpele lay-up in het netje ging. Dunkinn zette hier nog 1 score tegen over waardoor de stand na het derde kwart was opgelopen naar 52-23.

Ook het vierde kwart volharde de uitploeg in het spelen van een zone verdediging. De eerste score in dit kwart ging naar Dunkinn. Vrije worp en score. Pas in de 4e minuut scoorde de thuisploeg weer via Sermed en Mike. Dunkinn deed met 1 score nog wat terug, waarna Colin (3x) en Quinn het verschil weer groter maakten. Het heilige vuur was daarna verdwenen waardoor Dunkinn een paar keer rechtdoor mocht lopen naar de basket en alleen Djiel en Sermed nog wisten te scoren.

Door het verlies van koploper Jump ’80 bij Rowic lijkt alles weer mogelijk in deze poule. De nummers 1 tot en met 4 zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Eerst volgende afspraak komende zaterdag in Krimpen bij de nummer 3 die ons op de hielen zit.

En voor de vrije worpen lijst…. De sheets van Crackerjacks, Zoebas en Dunkinn zijn niet in het bezit van de reporter. Deze worden meegenomen naar de trainingen. Maar met ingang van heden worden er kopieën gemaakt van de sheets (en bewaard voor het geval dat) ;o)

Scores: Colin 20 pnt, Djiel 16 pnt, Sermed 10 pnt, Mike 8 pnt, Bas 6 pnt, Quinn 4 pnt, Bram 4 pnt