JU 16 Kansloos ten onder in Krimpen a/d IJssel

KRIMPEN -Afgelopen zaterdag stond er in Krimpen voor beide partijen nog wel wat op het spel door het verlies van koploper Jump ’80. Winst voor de Eagles betekende een zo goed als zekere 2e plek, maar voor Krimpen zou winst betekenen dat ze alles nog in eigen hand zouden houden in de titelrace met nog een thuiswedstrijd tegen Jump ’80 voor de boeg.

De Eagles moesten in deze wedstrijd sowieso Mike missen, maar ook Djiel moest wegens blessures afhaken.

De thuisploeg ging fel van start en scoorde 2x achtereen, waarna Colin de nul voor de Eagles van het bord haalde. Het eerste kwart ging redelijk gelijk op , maar de thuisploeg was over het hele veld net een stapje eerder bij een rebound, net iets feller in de duels. De scores van Bas (4x) en Quinn ten spijt ging het eerste kwart met 18-12 verloren.

Het tweede kwart is als wel eens eerder gemeld niet het kwart van De Eagles en ook ditmaal ging dat weer op. De thuisploeg deed er nog een schepje fysiek bovenop, soms tegen het “gemene” aan getuige de opzettelijke duw in de rug van één van onze spelers terwijl deze vol in de lucht hing! Onze mannen waren geïmponeerd, de bal ging te traag rond en er werd teveel gedribbeld. De tegenstander ging er bij balverlies met fastbreaks vandoor. Resultaat van dit kwart, 7 gemiste vrije worpen en een schamele 7 punten. De teller bij de Krimpen staand ondertussen op 22 voor dit kwart, wat een ruststand gaf van 40-19.

Krimpen voelde dat de volle buit binnen handbereik was en ging onverdroten verder. Na 7 minuten in het derde kwart was de stand opgelopen naar 50-27. Tussenstand na het derde kwart 56-27. Ook in dit kwart 6 gemiste vrije worpen.

In het laatste kwart ging het spel gelijk opgaand op en neer. De bal deed iets meer het werk en het spel kreeg weer meer tempo. Eindstand na het vierde kwart: 70-38

Aanstaande zaterdag komt Rowic op bezoek in de Smithal. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!