Green Eagles Jongens onder 20 verliest net

MAASSLUIS – De jongens van het talentvolle U20 team zijn twee weekenden vrij geweest en mochten afgelopen weekend weer. De vorige wedstrijd werd van bijna kampioen Fairmount gewonnen dus dit beloofde wat te worden.

De wedstrijd begon van beide kanten prima. Cobra Nova kon de basket vinden door enkele goede acties maar ook de Eagles scoorden er goed op los. De scores van Frenk, Koen, Erdem en Beau kwamen door agressief (op een goede manier) de basket aan te vallen en door als team de goede opties te pakken. Met nog een mooi schot van Sebastiaan (helaas net tenen op de driepuntslijn) kwam het eerste kwart tot een gelijke eindstand. Het tweede kwart bleef hetzelfde beeld vertonen, maar de Eagles begonnen wat slordig te worden in de passing. Er werd echt goed verdedigd, maar Cobra Nova scoorde toch en vooral door intercepties op slechte passes. Hiermee bleef Cobra Nova dichtbij en was er met rust maar een verschil van 2 punten in het voordeel van de Maassluise ploeg. Qua spelbeeld hadden dit er 8 a 10 moeten zijn. (De 7 van de 9 vrije worpen die werden gemist hielpen ook niet).

Het derde kwart was helaas in het geheel wat minder sterk. De jongens van Green Eagles gingen forceren in plaats van samen spelen. Het is ook lastig, er is maar een dunne lijn tussen goed agressief en té geforceerd, maar helaas viel dat nu verkeerd uit. Het team scoorde niet meer en op enkele mooie rebounds en scores van Koen na viel de aanvallende productie stil. Het laatste kwart werd de draad, na enkele time-outs gelukkig weer opgepikt. Dat is zeer positief. Met mooie scores van Tom en Frenk werd de achterstand volledig weggewerkt tot 46-46 met nog drie minuten te gaan. Na een score van Cobra Nova wil twee aanvallen op rij het schot niet vallen en zo houdt Cobra Nova een klein gaatje.

In de laatste minuten krijgen de Eagles echt nog goede kansen om te scoren maar de bal gaat niet raak. En uiteindelijk kun je prima spelen, allemaal de goede dingen doen, maar de bal moet raak om te winnen. Het verlies met 46-54 (in de laatste minuten inderdaad nog een behoorlijk verschil) was zonde en zeker niet nodig. De jongens gaven zelf gelijk al aan dat ze het aan zichzelf te danken hadden en dat het vooral in de turnovers ligt. Tel daarbij dat ook in de tweede helft maar 3 van de 9 vrije worpen raak gingen en dat het schot niet viel, dan is dit het resultaat. Maar dit zijn zaken waar hard aan gewerkt wordt en dit gaat, met het oog op komend seizoen alweer, dan ook zeker beter worden.

De scores werden gemaakt door Koen 14, Beau 9, Erdem 5, Frenk 10, Sebastiaan 5, Luuk 3, Tom 2. Komende week alweer de laatste wedstrijd, uit tegen Fairmount.