U14-2 overrompelt Bourgondië in de eerste helft

MAASSLUIS – Zonder de geblesseerde Sanna, met Jack en Wouter uit de U12 voor hun eerste U14 wedstrijdminuten beginnen we aan de wedstrijd tegen Bourgondië. Het begin op deze Furieade dag is furieus: na 4 minuten staat het 20-0 met 12 punten van Finn die het netje in zijn vierde wedstrijd wel heel makkelijk weet te vinden. De tegenstander oogt nogal chaotisch, maar wij verdedigen met focus en pas in de 6e minuut krijgen we een tegenscore. Met nog 6 punten van Zoë en 4 van Merel eindigt dit kwart met 30-4.

Het tweede kwart gaat zo mogelijk nog beter. Rick zijn drives pakken minder goed uit dan de vorige 2 wedstrijden, maar uit de rebounds wordt veel gescoord door Pepijn en Finn. Wouter en Jack hebben inmiddels hun eerste U14 puntjes laten aantekenen, mede dankzij hun intercepties op hun tegenstander. Lars is de stabiele factor op de guard plaats en weet zijn medespelers dankzij zijn assists te laten scoren. We gaan met 60-4 de rust in en met zo’n stand en getoonde inzet staat de coach toe dat er in de rust donder en bliksem wordt gespeeld in plaats van rijtje lopen.

Of het daaraan lag of niet, de tweede helft begint een stuk minder goed: de tegenstander laten we te makkelijk de bal krijgen en we beginnen te mopperen op elkaar. Finn, Wouter, Elisa en Merel houden de aanvallende scores nog op peil met 22 punten, maar Bourgondië weet er ook 15 te maken. De tegenstander is al volstrekt kansloos maar is blij met de scores, begint meer herrie te maken en zo wordt het in het vierde kwart nog chaotischer. Verdedigend houden we het na de 3e minuut wel dicht, aanvallend staan we wel aardig maar als we de bal hebben kunnen we de rust niet houden in het geschreeuw van de tegenstander, ons eigen gemopper en het gevoel dat het minder goed gaat. Lars onttrekt zich hieraan als spelverdeler en mede daardoor maken Elisa, Jack en Pepijn nog puntjes waardoor we dit kwart toch ook winnen, als is het met 10-4 minder overrompelend dan in de eerste helft.

Alles bij elkaar opgeteld was het natuurlijk nog steeds een goede wedstrijd met een zeer ruime 92-23 overwinning. De kunst wordt om bij betere tegenstanders de aandacht er de hele wedstrijd bij te houden.

Finn wordt topscorer met 26 punten. Pepijn (18), Wouter (12) en Elisa (10) halen ook dubbele cijfers.