Wedstrijdverslagen

Iedereen in de dubbele cijfers bij U14-1

CULEMBORG – Tegenstander Archipel uit Culemborg was door onze u14-2 al verslagen in een zeer goede wedstrijd. Nu was het tijd voor U14-1 om naar Gelderland af te reizen. Pepijn, Emre en Sanna zouden aansluiten vanuit U14-2, maar helaas viel de laatste af vanwege een blessure. 7 Man sterk traden we aan. We begonnen gefocust en we eindigden gefocust. We kijken erg goed voor de passes; misschien komen niet alle breakpasses perfect aan, maar als je als 13-jarige, zoals Gene, op een groot veld vanaf de achterlijn diagonaal naar de overkant de breakpass op een bewegend doel maar net boven de vingers van je medespeler krijgt dan is dat gewoon heel erg goed. Jarno pakte zoals gebruikelijk veel intercepties op de aanvalshelft van de tegenstander en kon deze vaak gelijk omzetten in een score. Pim heeft weet een mooie mix van eigen scores en assists. Samen met de anderen en de breakpasses lopen we zo veel lay-uppies, die er op de harde borden toch minder vaak ingaan dan in de vorige wedstrijd. Reboundend heersen we met Pepijn, Gene, Bryce, Tim en zelfs met guard Emre even op de centerpositie. Dat is ook nodig want ook uit de rebound wil de bal er vaak niet in één keer in.

Als de spelers de tweede helft dan net zo gefocust beginnen is er alle ruimte voor meer roulatie van posities. Langste man van het veld Gene speelde al verdienstelijk guard in de eerste helft en is overal inzetbaar. Ook Bryce en Emre rouleren nu tussen de guard, forward en centerpositie. Jarno en Pim spelen forward en guard en Pepijn wisselt tussen center en forward. Alleen voor Tim komt het niet uit om te rouleren, terwijl ook hij alle drie de posities kan invullen en het gaatje in de defensie vaak vindt met zijn drives naar het bord.

Het stokt het goede spel niet en in het derde kwart maken we zelfs 38 punten. Het vierde kwart denderen we door waarbij Jarno de eerste 14 punten maakt. We eindigen met een overwinning van 16-130.

Jarno is weer topscorer met 34 punten. Pim heeft er 22, Gene en Pepijn elk 20, Tim 14 en Emre en Bryce maken elk 10 punten.