50-jarig jubileum Green Eagles een groot succes!

MAASSLUIS – Ter ere van het 50-jarig jubileum van MBV Green Eagles vinden er al het gehele jaar diverse leuke festiviteiten plaats. Afgelopen week was het hoogtepunt van dit jubileumjaar. Op woensdag werd een bloemschikcursus gegeven door Jolien van Baalen, zodat het clubhuis en de Haydnlaan voorzien werden van schitterende bloemen (gesponsord door FleuraMetz) in een bal. Vrijdag werd afgetrapt met een speech van voorzitter Richard Otto waarin de geschiedenis en het “familiegevoel” van de vereniging werden belicht. Vervolgens was het woord aan Wethouder van Sport Kees Pleijsier welke liet doorschemeren dat het volgende jubileum in een nieuw clubhuis aan de Sportlaan gevierd zal worden. Hierna was het tijd voor alle (oud)leden en andere genodigden om een kijkje te nemen in de zaal waar een tentoonstelling was van vele oude foto’s en krantenknipsels. Tevens waren de tenues door de jaren heen te bezichtigen, waarin toch menigeen zich niet kon voorstellen dat ze ooit in zulke tenues hadden gespeeld. Om negen uur werd het woord gegeven aan de loco burgemeester van Maassluis Arnold Keijzer. Hij had een koninklijke onderscheiding bij zich voor Kees Brugman. Kees, sinds 1979 bij de club betrokken, heeft vele teams getraind (en is nog steeds trainer coach Dames 1), basketbal clinics verzorgd, regio trainingen gegeven en is al vele jaren TC-lid en verslaggever van Green Eagles.

De receptie en reünie waren met over 140 mensen goed bezocht!

Nadat het nog tot laat erg gezellig was op de reünie stond er de volgende dag om elf uur al de eerste clinic op het programma (mede mogelijk gemaakt door DeltaPort). Onder leiding van Mitchell Lieveld werden er clinics gegeven voor alle jeugdteams. Aansluitend was er voor de allerjongste jeugd (U8) spelletjes zoals basketbowlen en basketbalprikje. Aan het einde konden de kinderen genieten van vers gebakken pannenkoeken. De pannenkoekengeur was nog niet opgetrokken of de DJ’s waren binnen voor een fantastisch NBA 50th anniversary party. Met maar liefst 3 DJ’s werd er tot in de late uurtjes gedanst en kwam er een einde aan een geweldig jubileumweek.

Benieuwd naar de foto’s? Deze zijn zeer binnenkort te vinden op www.greeneagles.nl en op Facebook.

NBB bestuurslid Jelle Witvoet met voorzitter Richard Otto

Comments are closed.