Koploper te sterk voor Green Eagles dames

MAASSLUIS – Afgelopen zaterdag hebben de dames van de Green Eagles de 3e nederlaag op rij geleden. Koploper Grasshoppers was in de Wethouder Smithal te sterk. De Maassluise dames traden met slechts 8 vrouwen aan. Suzanne van Driel, Daisy Otto en Eva Kerkhoven ontbraken om verschillende redenen.

Na de openingsscore van de bezoekers zorgde een driepunter van Renate Warffemius voor een 3-2 voorsprong voor de Eagles. Hierna liet de ploeg uit Katwijk zien dat ze de belangrijkste titelkandidaat zijn. Via 5-11 werd het 6-15 en de Eagles werden regelmatig op persoonlijke fouten betrapt door de gretig fluitende scheidsrechters. Renate Warffemius moest al na 5 minuten uit voorzorg met 3 fouten naar de kant worden gehaald en na oa. een twaalftal vrije worpen van de Katwijkers werd het kwart afgesloten bij 12-22.

In de 2e periode kwamen de Eagles langzaam dichterbij. Het gevreesde afstandschot van de Grasshoppers bleef uit. Tot de pauze slaagde de koploper er niet in om ook maar 1 driepuntpoging te verzilveren terwijl Roos Jordans en Willeke Bruins daar wel in slaagden. Helaas was Grasshopper Birgitte Neuteboom nauwelijks door de Eagles af te stoppen op haar weg naar de basket en met veel scores onder het bord bleef Grasshoppers ook bij rust op voorsprong (34-38).

Het werd spitsroeden lopen in de 2e helft. Met 4 van de 8 speelsters al op drie persoonlijke fouten moest coach Brugman behoedzaam wisselen om niet vroegtijdig speelsters met 5 fouten te verliezen. Met wisselende verdedigingen werd geprobeerd de Kattukkers af te stoppen wat tot 45-48 aardig lukte. Helaas voor de thuisploeg kwam het afstandschot van de tegenstander steeds vaker op scherp te staan. Vooral Maaike van den Oever was in de slotfase van het 3e kwart erg doeltreffend. Met 4 doeltreffende afstandbommen werd de achterstand voor de meiden van shirtsponsor “Veilige Vaart” 50-63.

In het laatste kwart gaven de Eagles niet op. Met veel energie bleef de achterstand rond de 10 punten want iedere keer als de basket een paar keer werd gevonden kwam het antwoord van de bezoekers van afstand (weer 4 driepunters in dit kwart). Uiteindelijk haalde de Eaglesformatie wel met 5 speelsters de eindstreep (alleen Roos Jordans moest met 5 fouten vroegtijdig naar de kant) maar een verbetering in de stand zat er niet in. De wedstrijd werd afgesloten met een verschil van 16 punten (70-86). Jammer dat de scheidsrechters vandaag zo nadrukkelijk aanwezig waren en dat de thuisploeg 17 vrije worpen onbenut liet. Dubbele cijfers vandaag voor Roos Jordans (23 punten), Willeke Bruins 19 en Renate Warffemius 10. Komende zondag vindt in Utrecht het weerzien plaats met de ex-Eagles Veerle van Baalen en Immy Kloet. Winst tegen de Cangeroes is noodzakelijk om uit de degradatiezone te komen.