Geen cadeaus van Zoebas bij verjaardagen U14-2, wel goede doelen van de Eagles

MAASSLUIS – Op Wouters verjaardag, één dag na die van Merel en één dag vóór die van Marcel van Witzenburg treedt U14-2 aan tegen Zoebas. Het is de eerste wedstrijd in deze competitie dus altijd spannend wat we kunnen verwachten.

We krijgen 6 tegenstanders die ondanks dit lage aantal full-court press beginnen, net als wij. Bryce is ziek, gelukkig kan Emre meedoen en hebben wij alsnog 8 spelers.

De press van Zoebas levert ons veel balverlies op eigen helft en daardoor makkelijke scores van Zoebas. Ondanks de time-out loopt de achterstand daardoor op tot 10-20 vlak voor het einde van het eerste kwart.

We houden het geloof dat Zoebas met 6 man deze druk niet zal kunnen volhouden en met hun spel bovendien ook in foutenlast zal moeten komen. Op de guardlijn groeien we in de wedstrijd; op Thys hebben de verdedigers sowieso minder vat en als vervolgens forwards Zoë, Merel en Finn Stuifzand goed aanspeelbaar zijn en 2e guard Emre zich ook goed aanbied zijn we in controle. Wouter heeft dan al een paar goede drives gemaakt, Emre pakt zijn puntjes en Finn Gebuis is op weg ruim topscorer te worden met acties vanaf de kop. Met 9 puntjes achterstand beginnen we de tweede helft en Finn Stuifzand is de eerste om daar wat van af te knabbelen. Rik en Zoë moeten met Ps worden afgestopt en Emre en Finn G. weten goed te doelen. Verdedigend zien we nu wel dat de tegenstander stijf rechts is en met die kennis weten vooral Thys en Zoë hun tegenstander af te stoppen. Alleen de nummer 7 is handig en enigszins tweehandig. Finn Stuifzand heeft hem goed verdedigd in de eerste helft, maar heeft zijn portie aan ellebogen wel gehad. Voor het behoud van Finns gebit neemt Merel hem over, die hem de ruimte geeft om ongevaarlijke dribbels op de kop te maken en hem op te vangen als hij inside gaat.

We zijn teruggekropen tot 1 puntje achterstand als we beginnen aan het vierde kwart. De verdediging blijft goed staan en Zoebas moet het hebben van wonderballen die ineens vanuit de dribbel of als een schot via het plafond erin vallen om bij te blijven. Het gaat om-en-om tot aan de laastste minuut als Zoebas niet scoort en wij wel tweemaal achterelkaar weten te scoren en op 63-62 voorsprong komen. Met 30 seconden te spelen mag nummer 7 van Zoebas aanleggen voor twee vrije worpen. Hij mist beide en wij hebben de rebound. Finn kan aan de andere kant zijn drive pakken; dat doet hij de hele wedstrijd al heel succesvol dus gaat hij nu ook naar het bord, maar deze gaat mis. Zoebas heeft nu 15 seconden om de bal er in te gooien, komt niet inside maar wel tot een schot in de laatste secondes dat ……. misgaat en dus winnen we de wedstrijd!

Topscorers zijn Finn G. (33) en Emre (10). Finn S., Thys en Wouter scoren allen 6 punten.