Zure nederlaag dames Green Eagles

MAASSLUIS – De start van de wedstrijd was uitstekend. De dames van de Green Eagles waren duidelijk van plan om revanche te nemen op hun slechte prestatie in de uitwedstrijd tegen de tegenstander van vandaag ‘Springfield’. Na een paar minuten was de stand al 8-0. Maar plotseling waren er wat onzekerheden in de aanval met balverlies tot gevolg. Het spel werd ook nog eens hinderlijk stil gelegd omdat de coach van de bezoekers vond dat er persoonlijke fouten van zijn team niet goed waren toebedeeld en toen na de hervatting de Maassluise verdediging ook steken liet vallen was de stand al snel gelijkgetrokken. Het leek al direct een harde wedstrijd te worden in het 1e kwart. De scheidsrechters lieten veel toe om vervolgens uit het niets met p’s te gaan strooien. Jolien van Baalen was het eerste slachtoffer. Zij ging na amper 4 minuten te hebben gespeeld met 3 persoonlijke fouten uit voorzorg naar de kant.

In de 2e periode liepen de bezoekers langzaam uit. De Eaglesaanval leek machteloos en toen ook Roos Jordans met 3 fouten naar de kant ging leek de moraal verdwenen. Moira van Leeuwen nam de taak als spelverdeelster echter goed over en bij rust was de schade beperkt tot 27-32.

De dames van de thuisploeg kwamen dit keer, in tegenstelling tot vorige week, scherp uit de kleedkamer en Springfield kwam onder druk. Helaas liep Roos Jordans in de 3e minuut al tegen haar 4e persoonlijke fout op en coach Kees Brugman nam veel risico door haar in het veld te laten. Het pakte goed uit want de Eagles kwamen weer op voorsprong.

Ook in de laatste 10 minuten leken de Green Eagles de betere ploeg maar konden niet los komen van een taaie tegenstander. Er ontstond een spannende eindfase. Helaas waren het enkele, op zijn zachts gezegd, ongelukkige beslissingen van de scheidsrechters die de wedstrijd beslisten. Allereerst werd een duidelijk tweepuntschot van Springfleld voor 3 geteld waardoor het verschil 2 punten werd in het voordeel van de bezoekers. Nadat Roos Jordans definitief met 5 fouten naar de kant was gefloten bleef Fleur van Baalen 27 seconden voor tijd koel op de vrije worplijn (66-66)waarna de laatste aanval voor de bezoekers was. Het werden hectische seconden. Nadat het eerste schot was gemist pakte een Springfieldspeelster de rebound en viel met de bal op de achterlijn vlak voor de voeten van de scheidsrechter. Helaas constateerde deze de lijnovertreding op onverklaarbare wijze niet. Nadat ook een 2e poging was gemist en de bal toch in bezit bleef van de bezoekers slaagden zij erin om in de slotzoemer (na een 27 secondeaanval?) het beslissende punt te scoren.

Een hele zure nederlaag. Zeker toen de camerabeelden na afloop lieten zien dat de arbiters weer hadden geblunderd. Kirsten Boer speelde overigens een uitstekende wedstrijd. Zij schakelde de belangrijkste tegenstander verdedigend goed uit en scoorde ook nog eens 14 punten.

Komende vrijdag gaat een getergde formatie naar Hoofddorp voor de confrontatie tegen de plaatselijke trots.