Solide Eagles U14-2 wint van Dunkinn

MAASSLUIS – De Eagles U14-2 zouden een lastigere wedstrijd krijgen, was de voorspelling van de coach. Maar die had er toen geen rekening mee gehouden dat Bryce maar liefst 24 punten zou gaan maken vanaf de centerpositie. Guards Thys, Rik, Emre en Merel konden Bryce steeds goed aanspelen op de kop. Face-the-basket, dwars door de double teaming heen dribbelen om de bal erin te gooien leverde hem veel scores.

Verdedigend waren Jack, Emre en Rik met al een wedstrijd in de benen nog niet moe en ook Thys speelde uitgerust terwijl dit al zijn derde wedstrijd van de dag was.

Om Bryce rust te gunnen ging Emre soms op zijn centerpositie en ook hij pakte zijn drives en scores. Toch was de tegenstander niet ongevaarlijk met handige dribbelaars en een boomlange center. Sterk punt van de U14-2 is dat iedereen in het team op een goed niveau meedraait waar menig tegenstander het van 2 tot 3 goede spelers moet hebben en de rest veel minder gevaarlijk is.

We knepen de verdediging in de tweede helft enigszins waardoor we niet voorbij gedribbeld werden. Merel liet zich geen bal uit de handen trekken, dat daarbij een tegenstander hard op de grond viel en ze vervolgens over zijn voet struikelde waardoor hij nog meer pijn had was dan weer wel sneu voor hem. Met drives van Finn en Jack, schoten van Elisa en Thys die af en toe vanaf de guard kon doorlopen naar de basket was er de tweede helft ook voldoende dreiging van andere spelers dan Bryce. Het vierde kwart kreeg Rik wat rust van de coach. De wedstrijd was toen als gespeeld en de eindstand werd op 57-36 gezet.

Topscorers waren Bryce (24), Emre (8), Thys (7), Jack (6) en Finn (6).