Wedstrijdverslagen

Fleur loopt uit op Jolien

MAASSLUIS – In de vrije worpcompetitie heeft Fleur haar zuster Jolien in het klassement voorlopig van zich afgeschud. Onder hevige druk (eigenlijk zouden er dan dubbele punten moeten worden toegekend) in de slotfase van de dames 1 wedstrijd schot Fleur 4 op 4 en zij steeg hiermee ruim boven haar niet schietende zus uit. Fleur vindt u nu terug op plek 14, Jolien op 16.

Bovenaan staat natuurlijk nog de geblesseerde Willeke en daar achter Kirsten die haar percentage met 6 uit 8 wel opvijzelde. Op 3 staat Koen die al heeft aangekondigd in zijn rentreewedstrijd komende zaterdag flink uit te pakken. Heren 1 won weer eens zijn wedstrijd en deed dat met een mooi vrije worppercentage van 69,2%. ‘Mooi’ want een kinderhand is snel gevuld. Jeroen D blijft met een 3 uit 5 op plaats 5 en Laurens toont zich de “heen en weer” in het klassement door nu weer 3 plaatsen te stijgen (6e).

Heren 3 moest naar Oud Beijerland voor de topper tegen BOB. Daar hebben ze geen vrije worp competitie maar weten wel hoe het hoort. Je geeft de tegenstander (heren 3) 9 vrije worpen en laat de eigen ploeg er 29 nemen. Kijk, daar kunnen onze scheidsrechters een voorbeeld aan nemen. Van deze 9 kwamen er 5 naar Shadi toe die zichzelf met 1 score geen dienst bewees.

Onderaan is er een opmerkelijke wijziging. Er verscheen alsnog een papieren sheet van de u16 uitwedstrijd tegen Hurricanes (16 december 2017). Daardoor kwam Joshua op 3 scores uit 22 pogingen. Hij schoot afgelopen zaterdag nog eens een prima 2 uit 2 en staat daarmee plotseling weer in het klassement. Voorlopig op de laatste plaats maar als hij zo blijft schieten als zaterdag is dit van korte duur. Daar komt nog bij dat er nog een paar mannen van u16 op het punt staan de ranglijst onderin te betreden. Let u op de aanstaande entree van Wouter B (afgelopen zaterdag 2 uit 6) en ook de vroegere lantaarndrager Frank (1 uit 4 zaterdag). Tom B krijgt hiermee wat meer lucht maar moet zich zaterdag toch weer bewijzen. Succes allemaal.