Eagles U14-2 wint ruim van Rowic

MAASSLUIS – Met slechts 5 spelers treedt Rowic aan tegen 8 Eagles, waarvan Rik, Emre, Bryce en Pepijn echter al wel een wedstrijd in de benen hebben. Het begin is uiterst moeizaam tegen de zone van Rowic en we komen met 2-4 achter te staan. Verdedigend weten we nog dat de lange man van buitenaf een screen krijgt om dan inside te gaan. Onze guards Rik en Emre verdedigen hem deze keer en als hij dan alsnog erlangs komt hebben we inside een lange verdediger als Pepijn of Bryce over om hem op te vangen. Dat begint halverwege de tweede periode steeds beter te werken en met scores van Rik, Bryce, Finn Stuifzand, Pepijn en Emre krijgen wat meer ademruimte aan het einde van het eerste kwart. De tegenstander zet soms twee man op onze center Pepijn. Door met twee centers te gaan spelen staat Bryce vaak vrij op de kop omdat zijn verdediger bij de lage post Pepijn staat. Bryce schiet en gaat naat de basket, net als forwards  Finn en Elisa. De pgogingen gaan niet allemaal raak, maar Pepijn let op in de rebound en maakt zo alsnog 19 punten in dit kwart.

In de tweede helft herhaalt dit beeld zich, waar Elisa, Zoë en Sanna uitstekend werk in de verdediging verrichten. En als we dan niet alleen de eerste pass overspelen, maar ook blijven opletten als de man wegloopt, onderscheppen we vaak de bal. De drie meiden blijven ook de basket aanvallen, net als Finn en Emre met goede drives. We blijven geconcentreerd de wedstrijd uitspelen en winnen met 62-25. Topscorers zijn Pepijn (29), Bryce (11), Finn en Emre (beide 8).