Dames geven overwinning weg

LANDSMEER – Naast de wedstrijden tegen de koplopers Baros en Cangeroes mag de uitwedstrijd tegen de sterke middenmoter Landslake Lions wel gezien worden als de moeilijkste om 2 winstpunten te pakken. Zeker als de formatie uit Landsmeer compleet is en dat waren ze afgelopen zaterdag.

Willeke Bruins begon de wedstrijd met een driepunter. Tot 9-12 waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd maar hierna stoomde de Eaglesformatie door tot een 11-23 periodestand.

Ook in de 2etien minuten leken de Eagles de thuisploeg te overlopen. Bij 15-33 was het verschil zelfs 18 punten. Een 10- 0 run van de Lions leek de wedstrijd te doen kantelen maar de Eaglesploeg toonde veerkracht en bij 29-40 was er nog 24 seconden op de klok voor de Eagles om een laatste aanval te spelen. Het schot werd echter veel te vroeg genomen en Landslake scoorde in de slotseconde nog een veldscore met bonus. Rust 32-40.

De 3eperiode was eigenlijk een copy van het eerste kwart. Eerst gingen beide ploegen gelijk op tot 40-47 en hierna waren de Eagles de baas en liepen uit tot 43-63 met nog 1 kwart te spelen.

Beau Baars startte furieus voor de thuisploeg aan dit laatste kwart. Een score met bonus en 2 driepunters brachten de stand op 52-63. Na een time out leken de Eagles de zaak weer op de rit te hebben want ondanks het missen van enkele vrije worpen waren het 5 punten van Kelly Brugman die de voorsprong weer naar 52-68 bracht. Hierna ging het totaal mis voor het Eaglesteam. De ploeg leek als bevroren in het veld te staan en zag de thuisploeg o.l.v. een fanatiek spelende playing coach Molly Mcdowell (9 punten in de slotfase) langzaam dichterbij komen. Bij 61-68 stribbelde Suzanne van Driel nog iets tegen (61-70) maar met nog 1 minuut op de wedstrijdklok was het verschil nog slechts 1 punt (69-70). Nog leek de overwinning mee te gaan naar Maassluis toen Kirsten Boer ijzig kalm bleef op de vrije worplijn (69-72). De Lions maakte 71-72 en met nog 18 seconden te spelen kregen de Eagles weer 2 vrije worpen. Beide werden gemist en in een rommelige slotfase kwam Mcdowell met een laatste jumper die doel trof. De Eaglesploeg had al een aanvraag lopen voor een time out in geval van een score. Zover kwam het niet. Zonder dat het eindsignaal door iemand was gehoord stond de wedstrijdklok ineens op 1.56. De klok was of doorgelopen (nadat de speeltijd automatisch op 2.00 terug was gesprongen) of er waren 4 seconden te veel gespeeld. De scheidsrechters wisten het niet en vroegen advies aan de jury van de Lions. Deze adviseerde de score toe te kennen en de wedstrijdtijd zou voorbij zijn. Dit advies werd door de scheidsrechters overgenomen en de wedstrijd eindigde in 72-73.

Een bijzonder zure nederlaag voor de Eaglesploeg die de hele wedstrijd hebben voorgestaan en een 20 punten voorsprong weg geven in 1 periode. Kelly Brugman maakte vandaag 23 punten, Willeke Bruins 21 en ook Kirsten Boer kwam in de dubbele cijfers (11).

Het zal even duren voordat deze klap is verwerkt en daarom kan de wedstrijd as zaterdag tegen het Delftse DAS (20.30 in de wethouder Smithal) niet snel genoeg beginnen.