U16-1 vs Divine

ROTTERDAM – De thuis wedstrijd met 5 gewonnen, ook met wat ruwer spel  vanaf de kant van Divine. Vooraf aan de game even met scheidrechters overlegd dat er wel strik gefloten moest worden. Ook als het een speler van de Eagles aan ging. Het toeval was dat de refs werden beoordeeld door de vereniging.

Divine een vereniging in beweging met veel teams en wat mij betreft een kader dat zijn beste beentje voor zet.

Vooraf aangegeven dat bij een ochtend wedstrijd goed en scherp warm te lopen, dat nog een enige sturing nodig had, maar de wedstrijd startte eigenlijk prima voor de Eagles. Het was Divine die mat aan de game startte zonder hun sterke guard op. Misschien met het oog later het eerste kwart wat meer scorend vermogen te krijgen.

Minuut 4 een time out voor Divine met een 2-6 stand voor de Eagles, direct na time out vrijeworpen voor Joshua +1, daarna komt er idd de sterkere Divine formatie in het veld waar de Eagles in het begin wat moeite mee hadden. Maar wij beleven scoren ondanks het doorwisselen.  Eerste kwart 10-19.

Het twee kwart gewaarschuwd dat tegenstander misschien een press gaat uitvoeren en de poppetjes op de juiste plek gezet om dit eventueel  te omspelen. Maar tegenstander gaar weer in een zone staan, met deze achterstand. De zone blijft staan tussen bucket en driepunt lijn. Dat is smullen voor Mike, want als de bal goed is rond gegaan paft hij er een 3 punter erin wat de tegenstander pijn doet tussen de oren met nu een stand van 12-22. Iedereen zit lekker in zijn vel en maakt minuten. Met de aanval tegen een zone word geduldig omgegaan en lekker  doorgepasst met een 10 pnt voorsprong. Pauze.

De App vermeld daarna rare minuten maar het komt erop neer dat de Eagles tweede helft doorgaan met een rustige aanval zo nu en dan een break. Ook nu is de tegenstander alleen comfortabel met een zone, zo nu en dan word er een persoonlijke man to man gespeeld ver buiten de 3 pnt lijn wat ruimte geeft voor drives . Ook worden diverse malen de centers aangepast,die nog iets meer met hun gezicht naar de basket moeten komen maar tocht tot scoren komen.  14-33 3ekwart.

4ekwart word ruwer als tegenstander het verlies ziet aankomen, diverse knietjes en blauwe plekken worden ontvangen , de refs even herinnert aan het feit dat wij basketbal i.p.v rugby spelen. Nu word er mee kordaat en strakker opgetreden. De laatste paar minuten word er weinig gescoord en moet er even een time out genomen worden om even de boel te herstellen want tegenstander scoort tocht even 2x 3tjes. De Eagles spelen de wedstrijd netjes uit 26-42. Kunnen na deze wedstrijd niet meer ingehaald worden in de poule.  Zaterdag spelen wij tegen de nummer 2 thuis  en als wij deze game winnend afsluiten zal het een definitieve winter kampioen zijn.

Scores klopten niet echt…; Mike 12 pnt, Pepijn 6 pnt , Roy-Wouter-Gene-Finn 4pnt ,Josh & Frank 3pnt, Pim 2 pnt.