Under 16 winterkampioen

MAASSLUIS – Na een solide overwinning tegen Divine in de uitwedstrijd van vorige week, waar wij als U16 al niet meer ingehaald konden worden als lijst aanvoerder. Was het nu zaak om van onze directe concurrent in de thuiswedstrijd te winnen om zo 1 wedstrijd voor het einde van de competitie het winter kampioenschap veilig te stellen.

Als coach niet de nadruk op het kampioenschap gelegd tijdens de training, alleen een opmerking over de intensiteit op de vrijdag training, deze werd wel iets te gemakkelijk opgenomen.

Beide teams startten met een gemiste kans op het centercourt in de Wethouder Smithal waarna de gasten toch scherper reageren en een time was nodig.  Joshua moest 2x een actie herstellen omdat verdedigende afspraken niet nagekomen werden en dat koste hem als snel 2 fouten . Toch liep H.H toch iets uit naar 2-6. Het was hard werken om de scores te krijgen maar kwamen toch, na de eerste rommelige verdedigende minuten staat de verdediging steeds beter. 15-10 1ekwart.

In twee kwart werd werd aangegeven de bal iets sneller naar voren te spelen en vooreen 1 tegen 1 te gaan mocht dat niet lukken dan de aanval op te zetten zoals we al wat weken oefenen op de training. Soms gaat de aanval goed maar durven wij net niet verder door te drukken . Het principe word wel begrepen dus nu veel oefenen in wedstrijden. H.H speel t onregelmatig een full coard press.  Het kost H.H punten want steeds beter word de open man gevonden en gaan wij rusten met een 33-21 stand. In de pauze doorgenomen wat de spelers er van vinden en waar wij beter mee om moeten gaan. Wij moeten onder de screens van de tegenstanders gaan en niet switchen van man. Al wij aanvallen moet de buitenste man ook mee bewegen de bucket in omdat wij aanvallend te weinig rebounds hebben.

H.H gaat tweede helft de press verder opschroeven, zij hebben niets te verliezen en spelen om het ons met de voorsprong zo moeilijk mogelijk te maken. Er moet veel vanaf de kant worden gecoacht worden om de press kapot te passen.  De Eagles hebben steeds een marge van 10pnt, dat daarna w punt per punt word opgevoerd. Het 3ekwart 47-30.

Commentaar voor het laatste kwart,  speel niet gehaast en probeer als de bal over de middenlijn is de aanval op te zetten. De tegenstanders laten hun guard nu veel dribbelen tot zelfs onder het bord om veel verdedigers naar zich te trekken alvorens naar buiten te passen voor een schot. Dat schot werd veelvuldig gezocht maar viel vaak niet omdat ook werd aangegeven  het schot uit te dagen met een hand in de lucht en toe te stappen. Tot 3 minuten voor tijd met een stand van 55-35 werd door de coach de hoodie aangetrokken die het team speciaal heeft laten maken als dank voor het eerste seizoenshelft , deze zal met veel plezier zal gaan worden !

Het einde is rommelig en word duidelijk dat de tegenstander tot de laatste minuut is gemotiveerd om te strijden. H.H is een jong 1ejaars U16 team met potentie die wij nog vaker gaan tegenkomen. Hun aanhoudende press zorgt voor een paar extra punten. Wij eindigen met een 55-39 stand. Winter kampioen!

Met nog 1 wedstrijd te gaan kan het team zich op tweede seizoenhelft gaan voorbereiden.

Scores; Gene 2 pnt, Wouter -Pepijn- Dagmar en Roy 4 pnt, Joshua 6 pnt, Frank9 pnt, Mike 22 pnt.

Een speciale bedankje voor Poul Boelaars die veel thuis wedstrijden heeft gefloten en zelfs 1 x een uitwedstrijd.  Stefan en Merel bedankt voor de tafel taak.