Dames Green Eagles door het oog van de naald

Hoewel de einduitslag anders doet vermoeden hebben de Eagles afgelopen zaterdag een moeizame overwinning geboekt op de Grasshoppers. Enkele minuten voor tijd stonden de gasten uit Katwijk namelijk nog op voorsprong.

De Eagles begonnen de wedstrijd goed. Na een 7-7 tussenstand liep de thuisploeg snel weg naar een 20-11 periodestand o.a. door driepunters van Willeke Bruins en van een prima spelende Anouk Kraaijeveld. Ook het 2e kwart begon met scores van het Eaglesteam met een maximale voorsprong van 26-11 tot gevolg. Hierna werd het spel van de Eaglesploeg nonchalant. Balverlies, missen van vrije worpen en goed schutterswerk van de Grasshoppers brachten de stand bij rust bijna in evenwicht (34-33).

Na de pauze namen de Grasshoppers zelfs een voorsprong van 36-38 maar goede schoten van Kelly Brugman en Willeke Bruins brachten de stand weer naar een verschil van 9 punten (49-40). Na een score van Brugman vanaf de vrije worplijn, 2 seconden voor het slotsignaal van het 3e kwart, leek de periodewissel aan te breken bij 56-48. Helaas reageerde de Eaglesverdediging niet voldoende op een lange slingerpass van de Grasshoppers en het daarop volgende afstandsschot zodat het laatste kwart nu begon met een 56-51 stand.

In de laatste periode bleef het verschil lang tussen de 3 en 8 punten. Bij 65-57 werd er enkele keren slap verdedigd aan Eagleszijde en met o.a. 2 driepunters hadden de Katwijkse dames, met een 0-9 run, plotseling een 65-66 voorsprong met nog 2.47 min. op de wedstrijdklok. De Eagles namen een time out om afspraken opnieuw te maken. Na de 1 minuut spelonderbreking hielden de Eagles de bucket wat meer open wat resulteerde en een mooie insidescore van Fleur van Baalen. Een interceptie van Willeke Bruins werd door haar zelf afgemaakt met een niet al te makkelijke lay up en Grasshoppers werd meer onder druk gezet zodat hun schot telkens geen doel trof. Weer een score van van Baalen en een driepunter van Bruins beslisten de wedstrijd. In de slotseconde bepaalde Kirsten Boer de eindstand op 76-66 waardoor het lijkt op een gemakkelijke thuisoverwinning voor de Eagles. Niets is echter minder waar.

Willeke Bruins scoorde vandaag 24 punten, Kelly Brugman 22.