Green Eagles verslaan ook concurrent Cangeroes

De dames van de Green Eagles gingen zondagmiddag op bezoek bij het Utrechtse Cangeroes. Het was een confrontatie tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst. Beide ploegen hadden tot nu toe 2 keer verloren. De wedstrijd in Maassluis aan het begin van de competitie was ruim met 60-81 door de Cangeroes gewonnen en zij waren dit keer dan ook de favoriet.

Na een openingsscore van ex Green Eagle Veerle van Baalen ging de wedstrijd met snelle scores op en neer tot 10-9. De Eagles waren, olv van center Suzanne van Driel, dominant in de rebound terwijl het korte afstandsschot van de Utrechtse ploeg goed viel. Met een driepunter van Roos Jordans en een uiterst effectief spelende Kirsten Boer (9 punten in het eerste kwart) liepen de Eagles hierna langzaam maar zeker uit tot een 12-21 periodestand.

Het 2e kwart begon met een loepzuivere driepunter van een andere ex Eagle. Immy Kloet verschalkte de Eagle-defensie waarna Willeke Bruins, ook van achter de driepunterlijn, direct antwoordde. Ook in het 2e kwart waren de Eagles sterker. Coach Kees Brugman koos voor weinig wissels terwijl zijn collega wel steeds zijn samenstelling veranderde. Een 2e Utrechtse driepunter bracht het verschil even op 6 punten (20-26) maar hierna nam de Eaglesploeg weer het initiatief. Een prima spelende Fleur v Baalen (vandaag goed voor 8 punten en 4 uit 4 op de vrije worplijn) scoorde de eerste punten van een 0-8 run waarna er na 1 benutte Utrechtse vrije worp weer 6 punten op rij door de Eagles werden gemaakt. Bij rust was de voorsprong voor de bezoekers opgelopen tot 23-41.

Na de pauze scoorde Kelly Brugman als eerste. Cisca Kollen kwam namens de Cangeroes met 2 perfecte driepunters maar daar stokte haar productie terwijl Brugman 10 punten op rij maakte. Met 4 driepunters in dit kwart bleef de thuisploeg tot 41-53 in de buurt van de Eagles maar scores van Fleur van Baalen en Marion Stolk sloten de periode af bij 41-57. Stolk had lang op de bank gezeten maar speelde uiteindelijk een uitstekende wedstrijd en leidde haar team op de guardpositie ook in het 4e kwart.

In dit laatste kwart was het Willeke Bruins (9 punten in deze laatste 10 minuten) die er direct een driepunter ingooide en het lot van Cangeroesploeg bezegelde. Nadat de Eagles waren uitgelopen tot 42-68 werd het 4 minuten voor tijd toch nog 47-68. Daar waar Kirsten Boer en Kelly Brugman dachten aan hun eerste wissel werd de doelstelling ineens verlegd. Immers bij een winst van meer dan 21 punten zou het onderlinge doelsaldo in het voordeel van de Eagles zijn en dit is eventueel belangrijk voor de uiteindelijke ranking en voor een gunstiger schema in de play-offs. Brugman en Boer bleven dus nog even staan en Anouk Kraaijeveld kwam weer in het veld voor de rust en organisatie. Zij scoorde in de slotfase ook nog 2 belangrijke punten en de wedstrijd werd afgesloten bij 49-77. Een belangrijke overwinning met 28 punten verschil waardoor bij gelijk eindigen van beide ploegen in de competitie ook nog eens het doelsaldo in het voordeel van de Eagles is. Kelly Brugman scoorde vandaag 21 punten en pakte 15 rebounds. Ook hield zij de topschutter van de thuisploeg op slechts 3 punten! Kirsten Boer besloot een sterke wedstrijd met 17 punten en 14 rebounds. Willeke Bruins maakte 12 punten (12 rebounds). Komende zaterdag spelen de Eagles om 21.00 uur thuis tegen middenmoter Grasshoppers. �\��2�: