Under 16-2 neemt geen vakantiebreak

CULEMBORG – De uitnodiging voor een toernooi werd dankbaar geaccepteerd, omdat U16-2 anders 4 weken zonder wedstrijd zouden komen te zitten. Na wat afmeldingen werd het geen toernooi maar een oefenwedstrijd bij Archipel.

Van de U16-2 spelers kon iedereen behalve Roy en met aanvulling van U14-ers Lars, Tim en Rik togen we op naar Culemborg. Pepijn was zeer ruim op tijd, Rik iets te laat en Jamel was echt veel te laat – wat ook zou kunnen omdat de coach zich een uurtje had vergist toen hij de tijd aan hem doorgaf.
Gelukkig kon hij met de Pepijnmobiel worden opgepikt, na een tocht diep,
diep Vlaardingen Holy in.

Zo druppelden we één-voor-één het speelveld op en toen Sid en Merih de
kleedkamer uit kwamen, met oortjes in/koptelefoon op en de juiste playlists
geselecteerd om in the zone te komen tijdens de warming-up, konden de
attributen weer af want de wedstrijd ging gelijk beginnen.

Bram was zonder muzikale begeleiding al in een flow en opende de wedstrijd met een drietje. Pepijn scoorde vervolgens drie keer achterelkaar, dus tijd om hem te wisselen bij een stand van 0-9. De laatste wedstrijden wordt er goed rondgekeken voor de vrije man en die lijn zette zich vandaag ook weer voort. Merih had een paar splijtende passes naar de vrije man onder het bord. Ook is er een goede mix ontstaan van drives, passes op de insnijdende spelers en schoten van buitenaf.

De U14ers draaiden moeiteloos mee en Lars en Tim deden nog voor wat we op de training besproken hadden: dusdanig positie kiezen dat de tegenstander denkt een passje opzij te kunnen geven maar daar dan tussenspringen en gelijk op de break gaan. Bram deed dit ook en zo zag de coach bevestigd hoe effectief zijn trainingen wel niet zijn, al zou het ook kunnen dat Bram dit altijd al deed en de coach het nu pas ziet. Ook op de helpside is getraind en ook dat was terug te zien in de wedstrijd. Opvallend genoeg het meest bij Merel die deze trainingen had gemist alsof de trainingsdoelen van U16-2 het beste worden bereikt door met de meidentraining mee te doen. Samen met Sid zorgde zij ook, direct of indirect, voor verdedigende rebounds omdat ze hun mannetje goed uitblokten. Jamel profiteerde volop van missers in de aanval door attent aanvallend te rebounden. Sid had dat niet nodig om topscorer te worden, maar alsnog was hij soms in de aanvallende rebound te vinden wat hopelijk een keerpunt is dit seizoen.

Omdat er geen tablet werd gebruikt, maar een sheet, ontstonden ouderwetse discussies over hoe je het dit überhaupt moet lezen en vervolgens dat die score bij 12 toch meer op jouw nummer 11 leek. Erg leuk voor de nabeschouwing en, hoewel minder onderwerp van discussie dan de VAR bij het voetballen, pleit dat voor een terugkeer naar papier of voor het invoeren van wat meer mogelijkheden tot interpretatie op de tablet.

Comments are closed.