Stroeve herstart competitie dames Green Eagles

Na een competitieonderbreking van 4 weken moesten de dames van de Green Eagles weer beginnen met een uitwedstrijd tegen de nummer 6 van de ranglijst. Het werd een erg slechte wedstrijd waarin de jonge thuisploeg echter vanaf het begin een kansloze wedstrijd speelde tegen het veel geroutineerdere team van de Eagles. Almonte moest het doen zonder hun geblesseerde talentvolle spelverdeelster Lisa van Dalsum. Zij werd vervangen door Merve Agir die ook al snel met een blessure het veld moest verlaten. De weg lag daarna vrij voor de Eaglesploeg. Toch ging het lang niet vanzelf. De Eaglesverdediging liet de Eindhovense formatie weliswaar weinig ruimte voor scores maar aanvallend liep het zeker niet. Veel balverlies en gemiste schoten zorgden voor een schamele 7-15 voorsprong na 10 minuten. Ook in de 2eperiode haalden de Eagles het niveau van voor de vakantieperiode niet. Het hoogtepunt van de eerste helft lag pas aan het eind. Een mooi uitgespeelde laatste 24 seconden-aanval werd met een perfecte driepunter afgemaakt door Willeke Bruins wat de ruststand bepaalde op 16-28.

Ondanks alle goede voornemens begon de 2ehelft ook moeizaam. Dom balverlies en 2 weggegeven vrije schoten aan de beste Eindhovense schutter beschrijven de 1eminuut. Bij 22-30 was het verschil nog slechts 8 punten. De Eindhovense pressing verdediging was echter geen probleem voor de Eaglesploeg. Bij 24-34 was de orde hersteld en scoorde Kirsten Boer 8 punten op rij. Onder het bord werd center Suzanne van Driel enkele keren goed vrij gespeeld en met nog 10 minuten te gaan bedroeg de stand 30-48.

De laatste periode was nog slechts een formaliteit. De Eagles experimenteerden nog een beetje in de verdediging en de wedstrijd eindigde tenslotte in 42-58. Kirsten Boer bekroonde een goede wedstijd met 16 punten. Roos Jordans kwam tot 11.

De Eagles zijn met deze overwinning definitief verzekerd van het spelen van de play offs om het kampioenschap. Eerst moeten er nog 5 wedstrijden worden gespeeld in de reguliere competitie. Te beginnen as. zaterdag om 20.45 uur in de Wethouder Smithal tegen hekkensluiter Groene Uilen uit Groningen.