Under 18 start met nipte winst

BRIELLE – Nieuw seizoen, een team met spelers die vorig seizoen in 3 andere team uitkwamen. Sidney, Merih, Bram , Jamel, Merih uit U16-2, Wouter, Frank, Joshua, Mike, Dagmar U16-2. Bas nog een U18 leeftijd maar speelt ook met U22 mee.

Dus een mooie uitdaging om daar een team van te smeden.  Iedereen is positief en wil graag !  Dus aan de inzet zal het niet liggen. Er is ingeschreven in de 2eklasse.

Met 11 spelers afgereisd  naar Brielle, om daar tegen een team te spelen dat daar 1eseizoenhelft kampioen is geworden dus een mooi test om te zien waar wij als team staan.

Voor de wedstrijd 1 minuut stilte genomen voor een veel te jonge jeugd trainer die in de zomer is komen te overlijden.

De Spelers en ook de coach natuurlijk ook een beetje nerveus, zo’n eerste pot is toch maar weer kijken of de trainingen en de gegeven info goed word opgepakt door het team.

Het word voor beide teams aftasten in de eerste minuten in het seizoen.

Langzaam gaat het aanval spel lopen, er komen goede drives uit acties. Verdedigend kan het allemaal strakker en onderling moet er nog meer gecomunniceerd worden. De laatste minuut gooit wouter er 2 vrijeworpen in met een stand van 17-15 is het eerste kwart klaar.

2ekwart loopt de verdediging beter en schakelen wij over op heel veld man to man wat iets meer punten opleverd maar om tweede helft niet leeg te zijn gaan wij er niet heel lang mee door. Wel is de stand halverwege nu positief voor ons van 22-25. Wij schakelen het laatste gedeelte voor de rust met de meeste scorende spelers in en lopen langzaam weg ondanks fouten last van bepaalde spelers tot 29-39. Iedereen heeft gespeelt deze helft.

De eerste aanval scoren wij direct wat postief voor het team is. Wij houden de eerste minuten goed stand en maken de juiste keuzes in de aanval, wel wat basis spelers rust gegeven want ze zitten redelijk in fouten last. De laatste minuten komt de tegenstander goed terug en gaan wij verkeerde keuzes maken in de aanval en verdedigend staan wij niet goed. Met een time out de zaken benoemd. Nu zie je het verschil van niveau binnen het team. Einde derde kwart 44-49.

Twee goede scores van Mike en Frank geven weer even lucht 44-53. Je merkt dat de tegenstanders toch zonder vrees gaan spelen en dan gaan ook bepaalde zaken in hun aanval goed, zoals  schoten en trailers in hun breaks. Ook staan wij geregeld naar de bal te staren en krijgen wij een backdoor om de oren. En dan staat het opeens 57-59 en maken wij te snel een fout die 2x maal word benut. 59-59.

Nou ga er maar aan staan, een tegenstander on fire en wij verliezen het koppie. Time out.

‘’ Speel lange aanvallen en dan komt de ruimte vanzelf. Bal verlies is terug rennen. Moe Dan wisselen”. 61- 59 dan 61-61 gevolgd door 63-61. Frank out met 5 fouten.

Pff… de hele zaal kijk momenteel naar de game en gaat erachter staan.

Lange aanvallen worden gespeeld, YES mike scoort 63-63 met  “AND ONE”…. MIS.

Nog 45 seconden. Wederom tijd nemen voor een aanval…… een floater score van Bas 63-65.

Time out Green Eagles. “let op geen fouten maken op schoten voor een 2 of 3 tje, de druk ligt bij de tegenstander. ”

Toch een fout op een drive van de tegenstander, 2 x Voorne. Allebij mis !

Weinig druk van Voorne bij bal inname, snel de middenlijn over nog enkele  seconden .

Fout van Voorne maar ze hebben geen vlag omhoog ! Dus geen vrijeworpen maar zijkant voor ons.

Time out Green eagles .” Screens van de bal af,groot veld maken. Heb je de bal… snel terug naar de inbounder of houd hem stevig vast !”

Yes ! Geen tijd meer over na de bal 1.1 seconden vast gehouden te hebben fluit de ref af.

De winst is een feit. Iedereen gaat uit z’n dak. Prima team prestatie.

Scores;  Wouter 8 pnt 4/4 ft,Mike 17 pnt 2/1 ft, Joshua 6 pnt 2/0 ft, Bas 10 pnt, Sidney 10 pnt, Frank 14 pnt.