Nieuws

Wisselende resultaten, Heren 1 wint na verlenging

MAASSLUIS – Het Heren 1 team had de luxe van 11 spelers in de selectie met de terug keer van Sam Pakvis. En die elf waren nodig want tegen Red Stars werd het uiteindelijk verlengen. Bij 82-82 was er geen winnaar, maar in de verlenging was Heren 1 duidelijk fitter en hield de tegenstander puntloos. Uiteindelijk werd het namelijk 91-82 waarbij Ingo Rutting 20 punten scoorde, Laurens Don er 22 en Stefan Kraaijeveld 23.

De Dames 1 van Green Eagles hebben zaterdagavond opnieuw verloren in de promotiedivisie. De ploeg ging nu na een sterke start in Rotterdam met 60-52 onderuit tegen Baros. De ploeg van coach Ron den Hoedt had goede herinneringen aan de wedstrijden tegen Baros. Vorig seizoen waren de Rotterdammers koploper in de reguliere competitie, desondanks was Green Eagles toen twee keer te sterk. Met die gedachte in het achterhoofd vlogen de Eagles zaterdagavond met een 0-8 voorsprong uit de startblokken. Het spel werd daarna echter onrustiger en net als vorige week tegen CobraNova misten de Dames veel makkelijke ballen en vrije worpen.

Green Eagles sloot het eerste kwart nog wel af met een lichte voorsprong (13-16), maar stond halverwege juist nipt achter (30-27). Ook aan het einde van het derde kwart was de achterstand nipt (40-38), maar aan het eind was het verschil dus nog acht punten. “Met meer rust in het veld en beter finishen, had er meer ingezeten”, aldus de ploeg zelf. Nieuwe aanwinst Roxy Zwijnenburg was aan Maassluise kant de topscorer van de avond, zij maakte veertien punten. Kirsten Boer was goed voor elf punten.

Under 22 speelt dit seizoen een niveau lager, en dit houdt in dat ook het niveau van scheidsrechters verschillend kan zijn per wedstrijd. Het vergde een dosis discipline maar uiteindelijk wonnen de mannen van coach Jeroen Derksen wel van Archipel met 56-63. Topscorer werd Frenk van der Kraan met 16 punten, en ook Yorel Henriques kwam met 13 punten in de dubbele cijfers.

Het Under 18 team kon helaas de nipte winst van vorige week geen goed gevolg geven. Binnenland was ruim te sterk met 20 punten verschil, het werd uiteindelijk 49-69.

Under 16-1 speelt dit jaar in een fraaie competitie met goede tegenstanders. De start was goed want met 53-44 werd er gewonnen van Grasshoppers. En dan werd er nog slechts maar 28% van de vrije worpen raak geschoten.

Nederlagen waren er helaas voor Under 16-2 tegen Divine (15-56), Under 12-1 van Waterdragers (38-55).

De Under 14 teams wonnen allebei hun wedstrijd. Under 14-1 won met 57-37 van Helmink Heroes en Under 14-2 won bij Squirrels met 43-29 waarbij Benjamin Kramer maarliefst 19 punten scoorde.

Als laatste de jongste spelende leden van Under 10, die met 34-19 wonnen bij Divine. Naast de winst hadden de leden ook prachtige nieuwe warmloopshirts van Kuhlman Repko Shipping. Topscorer werd Walt van der Voort met 15 punten.