Under 16 start met goede overwinning

In ons nieuwe team samenstelling hebben wij nu 3 weken getraind en een toernooi gespeeld. Jarno, Tim, Emre en Lars speelden afgelopen seizoen U 14, Pepijn, Gene en Pim hebben er al een seizoen U16 opzitten. Het team is versterkt met Jesse, Xabi en Bram vanuit Westlandstars via een dubbele licentie.

De eerste wedstrijd was dus even aankijken hoe het zouden gaan doen, nog geen echte verwachting, wel een idee wat het team kon. Grasshoppers zijn wij ook op het start toernooi tegengekomen, daar hebben wij met 1 pnt verloren, toen wij nog maar net 1 dag getraind hadden.

Het begin van de wedstrijd was voor de Eagles. Grasshoppers ging direct via een full court verdedigen, logisch, ze hadden geen lengte overwicht. De press werd eenvoudig weg gepasst en via 1 tegen 1 scores, kwamen wij op een 12-2 score. Daarna komen de scores van de tegenstander, wij wisselen door zodat veel spelers aan minuten komen. Wij pakken dit kwart met 14-13.

Er word strak gefloten en beide teams komen vaak op de vrije worplijn terecht. Het tweede kwart is lekker spannend, waar wij langzaam de aanval met vertrouwen spelen en met wisselend succes. Onze set play word wat doorzichtig waar door er wat meer gepasst moet worden. De tegenstander die goed stond te schieten in het begin, word wat beter bedwongen. Maar het spel van Grasshoppers is snel, ( mooi om te zien overigens ) wat soms moeilijk te verdedigen, is maar het hele team werk hard en dat heeft wel effect.

Pauze met 29-22 stand.

In de kleedkamer de aanval doorgenomen en daar wat veranderingen in aangebracht, dat loopt in het begin best aardig. Wij lopen weer naar 10+ punten uit 39-25. De tegenstander geeft niet op en blijft knokken en komt iets terug .43-33.

Het 4e kwart , nu proberen het koppie erbij te houden, je merkt dat het intensief is voor de jongens, er worden zeer veel vrije worpen gemist, waarop wel getraind, word onder druk, maar mentaal is  het ook een dingetje natuurlijk.

Wij scoren de eerste 4 minuten niet, en als dan Grasshoppers met een 3-tje terug komt met 43-40, word er een time out genomen om de wind uit de zeilen van de tegenstander te halen, en even op adem te komen. Wat tips, en  aangegeven niet naar het scorebord te kijken, maar je opdrachten goed uit voeren. Na de time out lopen wij weer wat uit, maar zijn soms de kluts kwijt, hoe nu de aanval te spelen? Wij houden het veld erg breed waardoor er wel ruimte blijft om drives te pakken. Die worden 3 maal afgefloten ivm met lopen. Dus we zijn wel beter, maar doen niet wat we juist wel moeten kunnen.

48-44 time out Eagles, speel lange aanvallen! Fouten worden gemaakt op drives, waardoor er 6 vrijeworpen genomen mogen genomen worden. Iets beter genomen, dan gedurende de wedstrijd 3 uit 6 raak.

We winnen de wedstrijd met 53-44.