Under 22 blijft ongeslagen, Dames 1 twee op een rij

MAASSLUIS – Het Under 22 team is na vijf wedstrijden nog steeds ongeslagen. Uit in Oud-Beijerland tegen B.O.B. ging het verre van gemakkelijk in een wedstrijd met veel persoonlijke fouten aan beide kanten (48). In het begin van kwartaal twee en begin van kwartaal drie namen de Eagles een voorsprong van tien punten maar die was twee keer weer snel verdwenen. Uiteindelijk bleek de ploeg uit Maassluis met 71-64 toch de sterkste. Het het had drie spelers in de dubbele cijfers, Frenk van der Kraan (15), Thomas Brauckmiller (14) en Yorel Henriques (10).

Jongens Under 22 uit bij B.O.B. (Foto Kees Vogelaar)

De overwinning vorige week van Dames 1 op DAS Delft smaakte naar meer voor de vrouwen van Ron den Hoedt. En er werd ook ruim gewonnen van de tegenstander Grasshoppers afgelopen zaterdag. Het werd onder leiding van een sterk spelende Kirsten Boer (19 punten) maarliefst 72-40 voor de Eagles en daarmee kruipt het team omhoog naar de 8e plek. Ook Roxy Zwijnenburg (12) en Roos Jordans (12) kwamen in de dubbele cijfers.

De 2e selfie op rij

Waar Under 22 en Dames 1 wonnen, daar verloor Heren 1 voor het eerst deze competitie. En dat had het team voornamelijk aan zichzelf te danken. Want tot aan het laatste kwart was er weinig aan de hand en leidden de Eagles zelfs met 38-32. Maar als je het hoofd niet koel houdt en het laatste kwart met 31-8 verliest dan is dit onnodig te noemen. Komende week tegen nummer één na laatst DAS een kans op eerherstel.

Het Under 14-2 blijft het goed doen in de competitie. Tot nu toe is 80% (4 uit 5) van de wedstrijden gewonnen en dat is natuurlijk super goed. Onderleiding van Saleem Habib met 16 punten werd ook Cady’73 verslagen en staat het nu gedeeld tweede met nog drie teams en hoeft het alleen Voorne voor zich te dulden, een leuke spannende competitie dus.
Under 14-1 speelde een helft lang gelijk op met Rowic en ging met een 19-19 gelijke stand rusten. Echter daarna nam de Dordrechtse ploeg afstand en won het uiteindelijk met 36-47 van de ploeg in het groen.

Sowieso was het niet een florissante speelronde voor de jeugd, want ook Under 16-1 en U16-2, Under 10, Under 18 en Under 12 verloren.
Under 16-2 had in Berkel en Rodenrijs een makkelijk scorende tegenstander want het gebeurt niet vaak dat een Under 16 team er bijna 100 maakt. 94-36 waarbij Yaniek van Heijningen er nog wel 10 wist te maken. Ondanks de ruime nederlaag staan de meiden en jongens van Stefan Satijn nog wel in de middenmoot op plek zeven.

Under 16-1 mocht al erg vroeg (09.30) aantreden in Barendrecht tegen koploper CBV Binnenland. Heel even ging het gelijk op maar al snel nam de thuisploeg een voorsprong van tien punten na het eerste kwart die in het tweede kwart uitgebreid werd naar twintig punten. De tweede helft was echter stukken beter en uiteindelijk ging die gelijk op en verloor het team met 67-48. Positieve noot waren de vrije worpen die voor 85% raak werden geschoten.

Under 18 had nog slechts één overwinning genoteerd en moest afgelopen zaterdag spelen tegen koploper Rotterdam Zuid. Een pittige wedstrijd dus, maar toch speelde de ploeg een meer dan behoorlijke wedstrijd in Rotterdam. Onder leiding van Paul Boelaars kwam de ploeg nog terug tot 49-43 maar de wedstrijd was net te kort want dit was uiteindelijk toch de eindstand. Bas van der List was met 15 punten topscorer in sporthal de Sportmotor. Want de welbekende de Enk is dit jaar ingeruild voor deze gloednieuwe sporthal.

Under 12 heeft helaas nog steeds niet gewonnen. Ingo Rutting moet dus alles er aan doen om de kopjes omhoog te houden maar met zijn enthousiasme moet dit zeker lukken. F.F.F. was met 63-15 duidelijk te sterk.

Under 10 was ook net als Under 16-2 ook niet opgewassen tegen de Squirrels. Verloor Under 16-2 met 58 punten verschil. Bij Under 10 waren het er maar 23. Maar 40-17 is toch afgetekend. Maar met zoveel nieuwe spelers in het team is het vooral heel veel leren geblazen. En op de vijfde plek staan is nog best prima ook!

Comments are closed.