Under 16-1 verliest bij Binnenland

BARENDRECHT – De donderdag training vooruit gekeken naar deze wedstrijd, de verwachting uitgesproken dat Binnenland een press zou gaan spelen. De loop lijnen en de do’s en don’t aangegeven. De start om 09;30 even wennen.

De eerste minuten geven wij veel ballen weg,  ondanks de uitleg hoe te lopen met hele veld press tegen, is het ervaren ervan een tweede.  Dus dat is mooi punt die wij kunnen meepakken. Als wij dan de bal over de lijn hebben , willen wij te snel spelen en pakken verkeerde beslissingen wat ook weer bal verlies oplevert. Ondanks dat blijven wij best lekker mee gaan omdat Binnenland ook niet lekker in hun routine komt, halverwege 1ekwart 10-7. In de time out aangegeven scherpen te verdedigen en rust te pakken als de bal over de middenlijn komt. Binnenland merk dat ze moeten doordrukken om het verschil te maken en dat doen ze goed. 24-13.

Tweede kwart kunnen wij de rust niet vinden en blijven wij te snelle oplossingen te zoeken. De press breaker moet vanaf de kant blijven worden gecoached. Als wij wisselen merk je dat er onzekerheid is over waar je in de rotatie staat omdat er niet goed gekeken word voor wie je gewisseld word en wat eventuele andere  taken kunnen zijn. Rust  44-26.

Nou dat is even wakker worden voor de spelers. De schouders hangen in de kleedkamer terwijl er is afgesproken bij een achterstand hard te blijven werken. De press tegen en verdediging doorgenomen. De gewonnen thuis wedstrijden was de verdediging juist het plus punt en vandaag niet, dus scherper jongens. Ik herinner ze aan de training arbeid en de gemaakte afspraken.

Wij komen inderdaad scherper uit de kleedkamer verdedigen meer in de pass banen wat zo nu en dan breaks en punten oplevert. Wij verdedigen aan de kant van de wissel bank dus coaching is makkelijker in de verdediging. Er word nu flink gestreden om ballen en zo nu en dan staat de tegenstanders even te kijken dat er nu door de Eagles de mouwen worden opgestroopt.

Waar het beter gaat in verdediging spelen wij nu rustiger is de aanval en passen wij goed rond, maar vergeten dan de basket aan te vallen waardoor wij geen dreiging vormen. En binnenland goed kan verdedigen omdat er geen snelheid in onze aanval zit. Dit is het beeld van de hele tweede helft. Als wij in de score terug komen schakelt Binnenland een tandje bij en blijft het verschil rond de 20 punten.  Eindstand 67-48.

Opmerkingen zijn wel dat wij nog steeds niet elke wedstrijd met een vast team spelen en dus ook geen goede wissel rotatie. Enerzijds door blessures en ziekte. Elke wedstrijd zijn er wel uitvallers. Gelukkig is het een breed team en is het op te vangen. Ook het inpassen van diverse nieuwe spelers maakt het niet makkelijker. Maar…. De trainingen worden goed bezocht en de jongens zijn leergierig en willen beter worden. Dus is het nu een zaak van de lange adem.

Scores; Jarno 13 pnt ft  1/1, Gene 10 pnt. Pepijn 8 pnt ft 2/2, Pim 6 pnt, Bram 5 pnt ft 1/1. Tim W, Xabi Ft 2/3, Emre 2. 85% vrijworpen is ontzetten goed te noemen met deze druk tijdens de wedstrijd.