Under 18 wint op centercourt

MAASSLUIS – Vanwege vakantie  al week of 2 niet gespeeld wel lekker bezig geweest met fundamental op trainingen. De wedstrijd van deze week kon op het center court gespeeld worden.

Goed warm gelopen en voor de wedstrijd het plan doorgenomen, Merih op het laatste moment ziek maar goed genoeg om zijn team aan te moedigen. Gene en Pim als bank spelers uit U16 en Diel vanuit U22 omdat hij nog U18 leeftijd heeft.

Wij komen goed uit de startblokken en vallen fel en snel aan, na 2 minuten een 5-0 stan. Daarna worden wij iets te stap en staan 2 scores onder het bord toe. Time out. Daarna lopen de scores aan beide kanten door. 1ekwart 15-10.

Tweede kwart spelen wij met wat meer power van Diel en de snelheid van Gene en lopen wij wat verder uit.  Als er rust in het team is zie je leuke acties komen die tot scores leiden. Het strakke verdedigen van Gene op de guard leverd wat steals op. De bank van de tegenstander is ook goed gevuld maar is niet sterker waardoor wij toch de bovenliggende partij blijven. Met als stabiele captain Mike die soms met goede coaching op het veld bezig is en afwisseld met een enkel breaker een tegenstander het bos in stuurt. Oke,  er zijn ook nog genoeg aandacht punten zoals sneller naar voren spelen dmv passen en je niet vast lopen op een overtal verdedigende spelers.

Pauze 34-21. Coach punten aangegeven en op het hart gedrukt dat deze wedstrijd een winst voor ons is en goed de bal te overspelen en de guard onder druk te houden. Dat word goed opgevolgd. 54-31 eind derde kwart.

Doordat er warrig word gefloten,  gaat de tegenstander de grenzen opzoeken. En dat heeft effect op het spel, er word voorzichtiger omgegaan met drives. Aangegeven in time outs dat er een goede voorsprong is en dat wij geduldig de aanval moeten blijven merk je toch dat er druk op zit bij sommige spelers en schieten snel als ze het even niet meer weten. Als de tegenstander merkt dat de angst er insluipt en niet iedereen zijn taken uitvoerd krijgt deze vleugels  en plaats een 2-11 run. Niet genoeg om te winnen.

Ondanks het mindere einde toch een goede overwinning waar mee verder gegaan kan worden. Nu alleen het koppie omhoog houden als het even niet lukt. Want er is echt wel progressie.

Scores; Sidney 16 pnt, Mike 14 pnt,Diel 9 pnt, Roy en Gene 8 pnt, Wouter 5 pnt, Bram 3, Joshua & Dagmar 2 pnt.