Heren 1 wint na verlenging, Dames 1 overwint in Groningen

MAASSLUIS – Heren 1 speelde thuis tegen SBU een uiterst moeizame wedstrijd en lange tijd leek het er op dat de ploeg tegen een tweede nederlaag ging aanlopen dit seizoen. Maar een twaalf punten achterstand in het 4e kwart werd ingehaald en met nog dertig seconde te spelen scoorde Marcel Vaissier de gelijkmakende driepunter, 60-60. Het werd dus verlenging in deze wedstrijd en ook daar ging het gelijk op. Twee driepunters van Ingo Rutting hield de thuisploeg in het spoor van de Utrechtse studentenploeg en uiteindelijk was het drie seconde voor het einde een tweepunter die de thuisploeg de 70-68 winst bezorgde. Daardoor heeft het Heren 1 team nog steeds evenveel verliespunten als de koploper Jump Ijsselstein. Aanstaande zaterdag wederom een pittige uitdaging wanneer het team het op moet nemen in Delft tegen Punch, de huidige nummer 4 van de ranglijst.

Het Dames 1 team van MBV Green Eagles mocht naar het verre Groningen voor de wedstrijd tegen de andere groene partij Groene Uilen. Deze ploeg was nog zonder punten terwijl Dames 1 net de smaak van overwinningen te pakken heeft in de competitie. Het werd een wedstrijd waarbij de scores schaars waren. Een 2-7 stand na het eerste kwart gaf dit goed weer. De voorsprong werd nooit meer uit handen gegeven en bedroeg op een gegeven moment zelfs 18 punten. Aan het einde van het derde kwart stond het 21-34. En toen lieten de Uilen en de Eagles de teugels varen want met een 22-19 kwart stand werd er opeens wel veel gescoord. Suzanne van Driel was topscorer in Groningen met 14 punten, Roxy Zwijnenburg met 11 en Renate Warffemius met 12 kwamen ook in de dubbele cijfers.

De ploeg die dit seizoen zorgt voor de meeste spannende wedstrijden is Under 14-2 want de ploeg wint regelmatig met twee of vier punten verschil Zo ook deze zaterdag want in Spijkenisse won het met slechts twee punten verschil, 44-42. 2,5 minuut voor tijd scoorde Saleem Habib (14 punten in totaal) de laatste twee punten. Hard werken, nagelbijten en een fanatiek coachende Hans van der Voort verder was dit ook de winnende score. Ook Benjamin Kramer was in deze winstpartij ook goed voor veertien punten. Door deze winst staan ze netjes op de derde plek in de competitie.

Ook het Under 14-1 won dit weekeinde. Scorebord journalistiek valt er helaas niet te bedrijven dit keer want in Barendrecht ging het werken op de tablet niet helemaal soepel. Wat wel vast staat is de eindstand van 38-69 correct is op Binnenland en de vierde plek op de ranglijst.

Het Under 18-1 team wist na enkele nederlagen weer te winnen. Als warming-up voor het Heren 1 team, speelde het ook op center court. Een wedstrijd die sterk werd gestart en zwak werd geëindigd. Een uitgebreid verslag kunt u lezen door de trouwe verslagenschrijver Marco Hoogendoorn.

Under 10 is in echt een leuke competitie beland waarbij bijna alle ploegen goed gelijk op gaan. Tegen het Zwijndrechtse Helmink Heroes was er een goede start door Feline Kramer die de eerste vijf punten scoorde. Bij rust stond de ploeg echter wel achter met 2 punten. De tweede helft was echter weer voor Under 10 en uiteindelijk won het team met 34-25 van de Heroes. Walt van der Voort wist het net het beste te vinden met vijftien, maar kon dit uiteraard niet zonder de goed overspelende teamgenoten. Want het team speelt erg goed samen.

Helaas niet alleen maar winstpartijen deze speelronde. Under 12 is zoals bekend in een moeilijke competitie beland en wacht nog op een overwinning. Tot op heden is het helaas nog niet gelukt. Ze gingen naar ‘s Gravendeel echter ook daar werd niet gewonnen, Rebound won met 56-31. Lichtpuntje waren de elf punten van Noah Horsten.

Ook Under 16-2 verloor dit weekeinde in de eigen Smithal. Het was een hele spannende wedstrijd tegen Rowic en bij 58-59 was er nog van alles mogelijk twee minuten voor tijd. Daarna scoorden de Krispijners en werd het gat drie achter. Ondanks dat de Dordrechtse ploeg nog een onsportieve fout kreeg 8 seconde voor tijd wist de thuisploeg toch niet te winnen. Door de nederlaag zakt de ploeg een stukje verder weg en staat het nu op de 8e plek in de competitie.

Comments are closed.