Under 22 passeert de 100 punten, nederlagen Heren 1 & Dames 1

MAASSLUIS – Wisselende resultaten dit weekend waarbij Heren 1 en Dames 1 niet wisten te winnen, Under 12 bijna het zoet van de overwinning wist te proeven en Under 22 met teambasketbal ruim won bij de hekkensluiter.

Het werd vorige week al aangekondigd, Heren 1 heeft het altijd traditioneel lastig bij de studenten in Delft. En ook dit jaar bleek het zo te zijn bij Punch. Wie echter alleen de eerste helft gezien zou hebben zou verrast zijn dat het uiteindelijk 87-65 is geworden voor de thuisploeg. Het eerste kwart was met 20-13 duidelijk voor de Eagles. Bij rust was voorsprong echter al geminimaliseerd tot 39-40. De tweede helft ging het scoren een stuk moeizamer en zat het inside goed dicht bij de Delftse ploeg. Zelf wisselde de ploeg het spel goed af en nam het een steeds grotere voorsprong, afgetekend zelfs. Daarmee passeert Punch het Heren 1 team van Richard Otto en staat het nu derde. Komend weekend mag Heren 1 het wederom opnemen tegen een studentenploeg. LUSV is dan thuis om 21.00 uur de tegenstander.

Dames 1 had na drie overwinning nu een lastige horde te nemen want de ongeslagen koploper Landslake Lions kwam voorbij. Maar de Eagles begonnen ijzersterk aan de wedstrijd onder leiding van Kirsten Boer met zes punten en Renate Warffemius zeven punten in het eerste kwart. Het kwart eindigde met 18-13 en de vraag was of de krappe selectie van de Eagles dit heel de wedstrijd kon volhouden. Het antwoord was ja want de voorsprong verdween daarna maar het werd wel vaak stuivertje wisselen. Dit ondanks ook blessures van Fleur van Baalen en Roos Jordans. Met nog anderhalve minuut was de voorsprong voor Landslake Lions nihil (65-67). Een alles of niet poging haalde helaas niks meer uit en toen Marion Stolk nog een onsportieve fout kreeg was het helaas met 65-70 beslist.
Dubbele cijfers waren er voor Kirsten Boer met 17, Roos Jordans met 16 en Anouk Kraaijeveld met 10. Komend weekeinde kan de ploeg herstellen van deze pittige wedstrijd om de week er na naar Amsterdam te gaan voor de wedstrijd tegen US.

Under 22 is de ongeslagen gedeelde koploper en Dunkinn was de puntloze lantaarndrager. Een overwinning lag dus in de lijn der verwachting bij deze uitwedstrijd. Vaak worden dit dan wedstrijden die te licht opgevat worden door de koploper. Maar de coaches van Under 22 kunnen de ploeg goed motiveren blijkt uit de uitslag van deze wedstrijd. 106-48 is een goede uitslag en de coaches keken terug op een echte teamprestatie. Alle elf de spelers kwamen tot scoren en maarliefst vijf spelers kwamen in de dubbele cijfers. Lang genieten van de overwinning kunnen ze niet want komende week spelen de Under 22 mannen alweer. Dan komen de reserves van BS Leiden op bezoek, een ploeg uit de middenmoot. Zullen de Eagles ongeslagen blijven?

Warming up van Jongens Under 22

Dit weekbericht hadden we graag willen noteren dat Under 12 zijn eerste overwinning had behaald. En o wat waren de fanatiek strijdende helden van Ingo Rutting er dichtbij dit keer tegen de Helmink Heroes. Want ze stonden na drie periodes met maarliefst 19-9 voor. Onder leiding van Thijn Otto (18 punten totaal!) kon het helaas niet volgehouden worden want uiteindelijk werd er nipt met vier punten verloren (37-41) maar ze komen steeds dichterbij, hou vol en het komt vanzelf!

Thijn Otto scoorde 18 punten

Al enkele weken schrijven we dat Under 14-2 van spannende wedstrijden houdt, en die lijn trekken ze dit weekeinde gewoon door. Coach Hans van der Voort wordt per wedstrijd tien jaar ouder want ook nu was het verschil slechts twee punten. Rowic kwam nog terug met een halve minuut te spelen maar toch trokken de Eagles de overwinning naar zich toe. Drie spelers in de dubbele cijfers, Saleem Habib had er 16, Benjamin Kramer 12 en voor het eerst dit seizoen in de dubbele cijfers Efdal Özekici met 10. Het team is op een mooie derde plek te vinden met twaalf punten uit zeven wedstrijden.

Ook het Under 14-1 team draait goed mee in zijn poule en mocht aantreden tegen B.O.B. Het werd een wedstrijd waarbij de score laag uitviel en op Jack Wever na (15 punten) er weinig gescoord werd. Met een 38-26 eindstand komt het team op tien punten en is het gedeeld koploper. Echter hebben de teams boven de Eagles wedstrijden minder gespeeld. Desondanks een mooie plek voor dit team.

Stand Under 14-1

Ook bij Under 18-1 leek er een deksel op de basket gelegd te zijn. Want op een Under 18 niveau in totaal slechts 64 punten scoren tezamen is erg weinig. Ook hier één iemand die wel makkelijk het net wist te vinden, Mike Boelaars had 22 punten. De einduitslag bij en tegen Krimpen was 25-39 dus je kan met recht zeggen dat hij bijna eigenhandig de overwinning binnen gehaald heeft. Door deze overwinning stijgen de mannen weer wat meer in de ranking en zijn ze nu zesde (van totaal 12 teams).

Als laatste op zaterdag de jongste van de competitie spelende teams, Under 10. Die had een uitdaging want de ongeslagen koploper Rotterdam Basketbal was de tegenstander. Uit in de Alexanderhal was de Rotterdamse ploeg duidelijk sterker met 60-13. Under 10 kan volgende week weer zijn borst nat maken want dan speelt het tegen Krimpen. Deze ploeg heeft pas één keer verloren, van jawel, Rotterdam Basketbal. Maar de Under 10 ploeg van Bart Buitenwerf is voor niemand bang, dus wie weet!

Op zondag, niet de meest gebruikelijke dag voor de Eagles mocht Under 16 het weekeinde afsluiten. En dit gebeurde spectaculair in Rijswijk want er was een verlenging nodig tussen de teams. Bij 50-50 kwamen er vijf minuten bij, toen was helaas het slotakkoord voor Lokomotief. Want met 8-2 werd de verlenging verloren. Daarmee zakt de ploeg helaas wat verder weg in deze sterke poule met drie nederlagen en twee overwinningen. In de dubbele cijfers kwamen Xabi Zwinkels met 14 en Jarno van den Bos met 11.

Comments are closed.