Under 16 verliest na verlenging

RIJSWIJK – Goed voorbereid naar deze wedstrijd toegeleeft. Warm loop ritme & evt pressie tegen samen met het aanval spel, de afgelopen 2 trainingen behandeld zodat het team niet voor verassingen komt te staan, Locomotief uit is altijd lastig.

Het team begint redelijk en komt ondanks het snelle spel van locomotief en zonder de verwachte volle pressie 1-4 voor, in de eerste minuten. Emre knalt direct 2 vrijeworpen raak lekker om die alvast mee te pakken. Aanvallend is het wat stroef aan beide kanten. Wat wel heel goed gaat is de kleine verdedidiging. Eerste drives komen niet goed door van Loco omdat de help side pot dicht zit. De passes naar buiten zitten wij goed bij. Alleen als de bal door Loco word geswingt zijn wij wat te traag. Dat geeft tot dan nog niet. 7-8 .

Het tweede kwart blijven wij in de score steeds deboven liggende partij, iedereen komt aan de bak en werken allemaal hard om de verdediging dicht te houden. Er is veel op getraint en dat is zichbaar. Aanvallend gaat het niet goed, wij passen te traag, sluiten niet aan waardoor er gaten onstaan en het ons zelf moeilijk maken. Wij schakelen over op een 5 out aanval, wat gaten creeërd en er makkelijk drives inside komen. Merkbaar is als Loco wisseld en er jongens van het eerst team (landelijk) inkomen. Dan gaat het bij hun sneller met een paar mooie scores. Maar hé daar worden wij beter van ! Pauze 23-22.

Aangegeven dat als wij met onze rug recht en blijven werken wij er een mooie en spannende pot van kunnen maken.

Lokomotief laat er geen gras over groeien en start met 5 punten de eerste minuut. Time out. Koppies erbij gasten.  De scores gaan op en neer en onze aanvallen zijn grillig maar blijven bij in scores ondanks de kleine achterstand blijven de adelaren ‘vechten’. 37-35.

Wij pakken direct de aansluiting in het vierde kwart en gaan er overheen, maar het wapen van Loco zijn hun driepunters. Die zijn moeilijk uit de kleine verdediging te beheersen. Toch blijven wij tot dan even ons ding doen en laten wij ons niet verleiden de verdediging open te gooien. Ondanks dat hun 3 pnt wel geregeld valt. Wij lopen uit tot 7 pnt verschil, de jongens worden moe. In Time out aangegeven de rust in de aanval te bewaren en de tijd in ons voordeel  te gebruiken. Dat word niet altijd goed begrepen en laten ons soms toch te veel opjagen en omdat wijelkaar nog niet altijd goed begrijpen gaat dat in de laatste seconden fout met nog een seconden of 10 te gaan word er een steal gepakt door Loco en sluiten wij af met een 50-50 stand. Dat is even zuur zeg. 5 minuten extra de tijd om de pot binnen te halen. De jongens zijn moe, nu proberen wij wel de 3 punter van de tegenstander te beteugelenin de verdediging. Maar aanvallend krijgen wij er maar 2 pnt in en loco 8. Dus 58-52 verlies. Maar wel ontzettend trost op de vechtlust en genoeg punten ter verbetering om mee door te gaan.

Op naar de volgende thuis wedstrijd zaterdag aanstaande.

Score; Pim, Jesse,tim 2 pnt, Emre 4 pnt,  Pepijn 8 pnt, Gene 9 pnt, Jarno 11 pnt, Xabi 14 pnt.