Dames 1 wint na dubieuze verlenging in Amsterdam

AMSTERDAM – Met 7 fitte speelsters en een zieke speelsters als nood op de bank begonnen de Maassluizenaren aan hun wedstrijd. Eagles begonnen ondanks het tijdstip 12:15 uur sterk aan de wedstrijd, 0-9 binnen 3 minuten. U.S. komt dan beter in de wedstrijd en na 6 minuten staat het 9-13. En na het eerste kwart 15-15. De teams zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Toch zijn het de Eagles die steeds aan de positieve kant van de score staan. Rust 25-30.

In kwart drie hebben de Eagles steeds een voorsprong van 5 punten maar echt afstand nemen lukt niet. Eagles verliezen in dit kwart Renate die een klap op haar oog kreeg en door de zwelling niet meer kon spelen. Na derde kwart 40-43. Met nog 5 minuten te gaan komt U.S. langszij, 50-50. En zenuwslopende laatste paar minuten volgt. Met nog 40 seconden te gaan krijgen Eagles de bal. Via een mooi uitgespeelde aanval weten ze te scoren en met nog 4 seconden te gaan mag U.S. de bal innemen. Er volgt een score en de scheidsrechters zeggen dat deze binnen de tijd was. Verlengen dus…

In de verlenging pakt Eagles weer een voorsprong maar wederom komt U.S. terug. 66-66 met nog 4 seconden te gaan. Bij het innemen van de bal maakt U.S. een overtreding. Eagles schieten er 1 raak in de persoon van Suzanne van Driel en met nog 3 seconden te gaan krijgt US de bal. Een noodschot ging gelukkig naast. Winst met 66-67 en de punten gaan mee naar Maassluis.

NB. Na het zien van de beelden gaven de scheidsrechters toe dat het laatste schot van US in reguliere speeltijd buiten de tijd was…