Under 16-1 wint in Eindhoven

EINDHOVEN – Rond 10 uur zondag ochtend op pad gegaan om 12;30 te starten in eindhoven. Relaxed een bakkie koffie onderweg gedronken. Voor de wedstrijd ruim de tijd genomen voor pre-game praatje. Niet onderschatten deze kleine U14 selectie want ze verliezen veel wedstrijden met een klein verschil. Tijdens kort gesprek met coach van almonte bleek hun topscorer een gebroken arm te hebben overgehouden na hun laatste game.

Het startte zoals aangegeven, de tegenstander speelt press over het hele veld. En hun eerste schot is direct een 3 punter. Oke ! Direct een break score van Tim W, na 3 goede tegen treffers en een 9-2 stand voor Almonte maar even een time out genomen. Guards rustig de bal doorpassen en geen mensen overslaan en zeker niet kruislinks passen want die passen komen niet aan. Nu word er beter doorgepasst en komen wij tot een 9-8 score. Pim maakt zijn inval beurt en prima indruk. Staat goed in de eind passes van de press breaker en pakt goed 4 pnt. De refs van Almonte laten veel toe en dat kost ons punten omdat er flink aan armen gehangen word in onze drives. 14-12 1ekwart.

Tweede kwart direct een drietje om ons oren en staat het ineen 17-12. Gelukkig blijven de jongens werken omdat iedereen in zijn oren geknoopt had dat als er gewerkt bleef worden in achterstand de tweede helft de pijp bij Almonte leeg zo zijn vanwege hun hele veld press. Er word nu beter en verzorgd gespeelt. 19-18. Time out in de 5eminuut. ‘Rust brengen’  bij het opbrengen van de bal Almonte staat 1 op 1 in de bucket te verdedigen wat ruimte betekend voor drives als wij ons spelletje maar blijven spelen.  Dat word redelijk opgepakt, iedereen is in het veld gekomen. Wij gaan rusten met 29 -28. Een kleine achterstand.

In de pauze nogmaals aangegeven de rust in bal rotatie te houden,  geen mensen over slaan, en op de aanvals helft je eigen ding te doen want wij zijn fysiek sterker dan Almonte. Dat maakte de jongens van Almonte overigens niet uit, die gingen voor elke bal. Dat was erg leuk om te zien.

Direct een mooie score van Jarno, nu blijven werken in de verdediging. Wij krijgen nu iets meer de overhand d.m.v turnovers en een dichte verdediging 29-34, Amonte gaat schoten forceren en wij hebben nu meer de rebounds. Almonte speelt lange aanvallen en als wij iets vertragen in de verdediging weten ze toch een gaatje te vinden 33-34. De refs gaan op aandringen van beide coaches strakker fluiten wat ons meer vertrouwen geeft dat drives ook uitbetaald worden in vrijworpen bij fouten. 33-37 voorsprong. Almonte gaat in time out. De press valt weg bij de tegenpartij. Nu kunnen wij de breaks gaan lopen die wij geoefend hebben. Wij lopen iets uit 33-40. Maar blijven niet scherp 36-40 d.m.v een drietje tegen. Voor de start van het vierde kwart aangegeven te blijven focussen om snel bal via zijkant de spelen voor de breaks.  Eerst nog een score tegen 38-40. Daarna doen de Tim’s & Jarno en waarvoor wij breaks spelen. Snelheid en Yes…..van 40-42 naar 40-48.

De tegenstander kan het niet meer goed belopen en wij komen vaker op de vrijeworp lijn. Maar dat valt erg tegen in dit kwart 0/3, de hele wedstrijd maar 3 x raak uit 16 genomen schoten. Gelukkig nemen wij de rust in de laatste minuten qua aanval en is de onze bucket dicht gebouwd en eindigen netjes met 40-56 eind stand.

Een prima overwinning en een verdiende overwinning op een gretige tegenstander. Meerdere spelers komen nu iets meer los waardoor bij het wisselen van de starters er gewoon scores blijven komen.

Scores; Jarno 24 Ft 1/4, Tim 9 pnt Ft 1/2, Pim 8 pnt, Gene 4 pnt Ft 0/4, Jesse 4 pnt Ft 0/2, Pepijn 2 pnt Ft 0/2, Xabi 2 pnt, Emre 2 pnt, Bram Ft 1/2.