Nieuws

Weekend geslaagd, Under 12 wint!

MAASSLUIS – Basketbal is een heel mooi spelletje maar als er al zeven keer op rij verloren is dan is het heel fijn als daar dan eindelijk een overwinning is. Dit overkwam het afgelopen weekend Under 12 van Ingo Rutting. En het werd ook direct maar een grote overwinning op Binnenland (34-73). Onder leiding van een ontketende Thijn Otto met 39 punten werd de laatste plaats verlaten. Laten we hopen dat dit een voorbode is op meer. En dan wel een overwinningsfoto die nu in de vreugde vergeten was!

Het Heren 1 team is afgelopen weekend wel geslaagd voor het 2e examen tegen een studentenploeg. Zakte de ploeg vorige week bij Punch het laatste kwart door het ijs, dit keer thuis tegen L.U.S.V. was er vanaf het begin een voorsprong voor de Eagles. Halverwege het tweede kwart kwamen de mannen uit de sleutelstad nog terug tot 24-24. Maar daarna hielden de Eagles continue een voorsprong van rond de 8 punten en eindigde de wedstrijd met een 65-58 winst. Hierdoor blijft de ploeg gedeeld derde met vier verliespunten. Volgende week speelt het team van coach Otto uit bij nummer 8 River Trotters. Topscorer deze wedstrijd werd Laurens Don met 16 punten, ook in de dubbele cijfers Stefan Kraaijeveld met 15 punten en Jeroen Derksen met 10 punten.

Heren 1 wint thuis van L.U.S.V.

30-26, 47-45, 38-34, 44-42, 44-42. De kenner herkent in deze reeks de uitslagen van Under 14-2. Ze vinden hun coach blijkbaar nog niet oud genoeg want afgelopen weekend uit bij Divine maakten ze het nóg spannender! Want dit keer won de ploeg met maar één punt verschil (45-44). Een perfecte poule want van deze wedstrijd leer je het meest. Topscorer werd Saleem Habib met 19 punten en Benjamin Kramer zat er met 18 punten vlak achter. Komend weekeinde de topper thuis tegen koploper Voorne, bij winst wordt Under 14-2 (gedeeld) koploper met dezelfde ploeg.

Wederom een nagelbijter voor Under 14-2

Helaas had het Under 14-1 team een lastigere wedstrijd in Rotterdam. Bij Rotterdam Zuid, de koploper ging het met 67-22 onderuit. Of Rotterdam Zuid een heel goede verdedigende ploeg is valt te bezien, maar 0 teamfouten in een gehele wedstrijd doet de wenkbrauwen fronzen. Door deze nederlaag zakken de mannen iets verder weg maar staan ze nog wel stevig op de vijfde plek. De komende twee weken is er tijd om te trainen want 7 december spelen de Eagles pas weer, uit bij Squirrels.

Under 22 is nog steeds ongeslagen maar startte verre van overtuigend tegen de reserves van BS Leiden. 12-12 na een kwart is die goed. Duidelijke instructies, een hoger tempo en vooral een bredere selectie zorgde er voor dat er uiteindelijk toch een zeer ruime overwinning behaald werd. Het werd 93-49 voor de mannen van coach Derksen. Topscorer werd lange man Frenk van der Kraan met 25 punten. Komend weekend speelt het team tegen nummer 11 Silvertown Lions om de week er na de kraker te spelen tegen medekoploper GOBA.

Eerste 8 plaatsen in de Under 22 poule

In de Under 16 hebben we dit weekeinde de luxe dat beide teams een heel mooi wedstrijdverslag geschreven hebben. Het Under 16-2 van coach Satijn verloor helaas ruim bij Binnenland (92-39) maar ging wel op de gevoelige plaat! En Under 16-1 revancheerde zich van afgelopen zondag waar het na verlenging verloor. Tegen, met alle respect, laagvlieger Delft won de ploeg met 44-26 maar het kon zeker wel overtuigender.

De helden en heldinnen van Under 16-2

Under 18 speelde met zes man tegen zes man van Waterdragers in Nieuwerkerk aan de IJssel. Of ze bang waren voor de conditie of dat ze niet anders gewend zijn dat weten we niet. Maar Under 18 kreeg de gehele wedstrijd een zone tegen zin en had daar maar een mager antwoord op. Dus zaak om dit te trainen en volgende keer wel te winnen, dit keer verloor het helaas met 64-48. Komend weekeinde kans op eerherstel als nummer 10 Rowic op bezoek komt.

We eindigen vaak met Under 10 in het weekoverzicht en eigenlijk is dat niet helemaal terecht want het team doet het zeer leuk dit seizoen en heeft al vijf wedstrijden gewonnen. Dit weekeind speelde het team echter tegen Krimpen. Dit team speelt met verlies van rechten en kwam ook nog eens met maar vijf spelers naar de Haydnlaan. Maar het is gewoon goed dat alle verenigingen zoveel mogelijk spelende teams probeert te creëren. Helaas was het team van Krimpen wel te sterk. Walt van der Voort was trefzeker (ook van de vrijeworplijn) met 16 punten en had helaas weinig bijval (18-48 eindstand). Komend weekend kan het team bij rode lantaarndrager Rebound in ‘s Gravendeel weer aan de bak. Lekker veel wedstrijden voor de meiden en jongens van coach Buitenwerf.