Nederlaag U16 in Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Na twee gewonnen wedstrijden werd de tijd om in Nieuwegein tegen de plaatselijke New Stars te spelen. Er stond een 5e plaats op het spel. Winnen was nodig om op de 5e plaats te komen. New stars een gemotioveerd team met veel individuele spelers die goed kunnen samen spelen. En de Eagles die wisselvallig spelen en nog als team moeten groeien.

De wedstrijd startte 3 kwartier later en ving aan met 1 minuut stilte vanwege het overlijden van 1 van de ouders van de tegenstander.

Direct was de thuis ploeg fel in de aanval en wij lieten het gebeuren zonder daarvoor te willen knokken, een 9-0 run van de tegenstander. Time out, jongens denk aan je verdedigende stance, laat geen mannen voor je langs snijden. Toen de rook was opgetrokken stond er een 16-10 op bord.

Mede door rustiger spel werd het beter. De jongens waren ook onder de indruk van de refs die weinig fouten onder het bord voor de Eagles floten wat irritatie en minder wedstrijd concentratie betekende.

Het tweede kwart zetten wij de aanval te rustig, dan weer te snel op wat balverlies betekent. Als dan de bal goed over de middenlijn komt is de inschatting soms moeilijke voor de jongens om een 1 tegen 1 actie aan te gaan of het via de passing het spel te spelen.

Het is een leerzame eerste helft, teleurgesteld zijn de jongens. Maar als de pijn punten worden aangestipt is er discussie over de refs. NEE jongens dit een omstandigheid …. , jullie moeten de eigen taken beter uitvoeren. Pauze 38-27.

Wij starten beter, krijgen via een aantal breaks goede kansen maar werken deze diverse keren zonder zelfvertrouwen af. Dichterbij komen wij niet. De tegenstander loopt langzaam verder weg . het is niet altijd slecht wat er gebeurd. Diverse keren zijn er goede individuele acties die scores opleveren. Maar het team spel moet beter worden. Mind you…… het is een nieuw team die gelijk in het diepe is gegooid op dit niveau. Dus er ligt nog een mooie weg te bewandelen, de tweede seizoens helft. 56-35.

Laatste kwart gaat de tegenstander met veel wissels spelers spelen. Dat geeft wat meer ruimte om eigen organisatie weer neer te zetten. New starts gaan ook op 3 punters spelen. Wij besluiten als leer punt dan maar een zeer ruime help side te gaan spelen om de 3 punt schoten te verdedigen. Dat levert leuk spel met diverse nu wel goed afgeronde breaks , dit omdat ballen worden onderschept door beter de driepunt lijn te overspelen. Doordat wij nu meer 1 tegen 1 staan te verdedigen krijgen wij ook wat scores uit drives tegen, maar al met al een best leuk laatste kwart. De press die de tegenstander dan ook nog wil neer zetten passen wij goed uit, een mooi compliment.

Eindstand 71-47 (eigenlijk 69-49).

Komende week tegen de nummer 1 in de poule, thuis.  Dat is een leuk en snel spelend team.Wij hebben dan niets te verliezen. En kunnen dus vrijuit spelen.

Scores;  jarno 13 pnt FT 1/4, xabi 8 pn FT 0.2,  Gene 7 pnt FT 1/2, Pim 6 pnt, Jesse & Tim 4 pnt FT 2/4, Bram & Emre 2 pnt. Lars 1 pnt FT 1/2.