Buzzerbeater brengt winst Heren 1, 1e helft voorbij

MAASSLUIS – Een buzzerbeater winst voor Heren 1, dikke nederlaag voor Dames 1, winst én een foto voor Under 12 en een selfie van Under 14-2 en nog meer. De eerste seizoenshelft zit er op en na de kerst voor sommige teams een nieuwe poule, en voor sommige volgen de returns.

Het Heren 1 team van Green Eagles mocht voor de tweede week op rij een topper spelen. Want speelde het vorige week tegen toenmalig koploper MSV Noordwijk en won het deze wedstrijd, mochten ze nu door die winst tegen de nieuwe koploper Jump IJsselstein. En dit werd ook weer een spannende wedstrijd, net als vorig week.
Dit moest het dan wel doen zonder de helft van de luchtmacht want dubbele meters Laurens Don en Harry van Malsen waren afwezig in IJsselstein. Desondanks werd er scherp begonnen door de ploeg van coach Otto. Inside werd er goed gescoord door de Eagles en bij Jump werd er meer van buitenaf gescoord. Einde eerste kwart stond er een 19-18 stand op het bord en lag het allemaal nog open. Het tweede kwart namen de groenhemden een voorsprong van maximaal zeven punten en bij rust waren er daar nog drie van over.
Zaak dus om dit niveau vast te houden in het derde kwart maar dit lukte helaas niet. Inside werd er niet meer zo makkelijk gescoord en ook de vrije worpen werden helaas slecht geschoten. Dit zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd want plots nam de koploper een voorsprong en met een driepunter stond het opeens 58-48 voor de thuisploeg. Een flinke marge maar de Eagles lieten zien dat het graag wilde winnen deze wedstrijd. Punt voor punt kwam het dichterbij in de wedstrijd onder leiding van Floris Derksen en toen bij 3,5 minuut te spelen de thuisploeg door foutenlast met vier man kwamen te staan, begonnen ze er nog wat extra in te geloven. De laatste anderhalf minuut was zenuwslopend. Een driepunter van Ingo Rutting in de slotminuut zorgde voor een 76-78 voorsprong maar een score met bonus tegen gaf Jump weer de voorsprong. Een score van Stefan Kraaijeveld zorgde voor 79-80 en vervolgens was er een goede stop. De daarop volgende fastbreak was perfect en een goede pass van Marcel Vaissier op Stefan Kraaijeveld werd onreglementair afgestopt met een U. Helaas werden de vrije worpen beide gemist. Er waren daarna nog 22 seconde te spelen en Jump speelde een lange aanval om de winnende score te maken. Een ongelukkige fout op 3,1 seconde zorgde voor twee vrije worpen die beide geraakt werden en dus stonden de Eagles achter met 81-80. Coach Otto neemt een Time-Out en tekent een play uit. Elko van Oosten zou vanaf hoog Stefan Kraaijeveld via een screen omhoog halen om vervolgens zelf de bal te krijgen en door te passen. Echter gaan twee man van Jump mee met de man die omhoog gaat waardoor Jeroen Derksen met een mooie pass Elko van Oosten onder het bord bereikt. Die scoort met nog 0,3 seconde te spelen en dus de voorsprong. De 0,3 seconde zijn daarna te kort om nog te scoren voor de ploeg uit IJsselstein en dus de winst voor de Eagles. Twee weken op rij dus winst op de koploper, en inmiddels staat Heren 1 zelf op de tweede plek met nog maar twee punten achterstand op koploper MSV.

Jump IJsselstein speelde de laatste 3 minuten met 4 man. Je zou zeggen dat het gespeeld was alleen zag je dat de scheidsrechters voor de thuisploeg ging fluiten. Het was een fysiek harde wedstrijd en je ziet dat wij hier steeds beter mee om kunnen gaan en de punten ook pakken in dit soort wedstrijden. Wij gaan met twee mooie overwinningen de winterstop in. Het team is nu mooi uit gebalanceerd en dat belooft een mooie tweede helft te worden.

Coach Otto keek als volgt terug op de slotfase

Vier man in de dubbele cijfers. Topscorer in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 21 punten, Elko van Oosten scoorde er 20 en de broeders Jeroen en Flors Derksen scoorden er respectievelijk 15 en 14. Nu dus een winterstop om vervolgens 11 januari weer verder te gaan in de race naar de koppositie met een wedstrijd tegen Utrecht Bulls.

Waar Heren 1 dus een mooie overwinning boekte aan het slot van de eerste seizoenshelft, daar sloot Dames 1 af met een dikke nederlaag op bezoek bij de koploper, Lokomotief Rijswijk. Echter lange tijd leek het daar niet op na de openingsscore van Roos Jordans (22 punten in totaal). De ploegen gingen gelijk op en halverwege het tweede kwart stond het nog gelijk 29-29. Echter daarna zakte de Eagles ver weg en kreeg coach den Hoedt de ploeg niet meer op het juiste spoor. De thuisploeg raasde door zonder maar enigszins af te remmen. En toen de eindhalte was bereikt stond er maar liefst een 111-61 nederlaag op het bord. Daardoor zakt de ploeg wat verder weg en staat het nu op een achtste plek op de ranglijst. Een winterstop om even bij te komen kan dan ook geen kwaad, om vervolgens er na te spelen tegen nummer drie CobraNova in Voorburg. Gaan we de selfie dan weer zien?

Under 14-2 selfie!

Wel een selfie gelukkig bij de Under 14-2. Want na twee nederlagen op rij sloot het team gelukkig wel af met een overwinning! En dat deden ze maar gelijk overtuigend ook met 75-31. Wat nog leuker om te zien was, was dat iedereen scoorde en dat er vier man in de dubbele cijfers kwamen. Benjamin Kramer had er 22, Efdal Özekici met 18, Sjors Bal 17 en Saleem Habib met 11. Daardoor eindigt het team heel fraai op de derde plek met acht overwinningen en slechts drie nederlagen.

Het andere tweede team in zijn leeftijdscategorie, Under 16-2 won ook. Maar coach Stefan Satijn omschreef het typerend. Het was een taaie en ook een beetje een saaie wedstrijd. Want als je op Under 16 niveau een hele wedstrijd een zone speelt (waarom!?) dan wordt het er niet mooier op. Met 30-27 bleven de punten toch in Maassluis en kon F.F.F. terug naar Ambacht. Op naar de tweede seizoenshelft voor deze enthousiaste jongens en meiden.

Enthousiast worden we ook van het Under 18 team. Een team wat de eerste seizoenshelft gecoacht werd door Marco Hoogendoorn en nog op zoek is naar een coach voor de tweede seizoenshelft. Ze konden klaarblijkelijk niet makkelijk afscheid nemen van hem want ze plakten er nog vijf minuten verlenging extra aan vast. Een overwinning als afscheidskado zat er helaas niet in want BOB won de verlenging en dus de wedstrijd met 59-56.

Ik ben overladen met cadeautjes van het team. Ik hoop dat er een enthousiaste vervanger komt in januari want het is een leuk team met veel karakters en lange mensen waar nog meer uit gehaald kan worden!

Marco Hoogendoorn over zijn afscheid bij Under 18

Het Under 16-1 team is waarschijnlijk nu nog aan het nabeven van het eerste kwart in hun thuiswedstrijd tegen koploper Crackerjacks. Want de koploper nam in de Wethouder Smithal maar liefst een 21-0 voorsprong. Daarna werd het echter een wedstrijd want na de eerste score van Tim van der Weele ging het gelijk op. De eindstand werd namelijk 42-69 dus de rest van de wedstrijd zijn ze niet weg gespeeld door de koploper. De volgende dag hebben de Eagles de wedstrijd nog terug gekeken op het grote scherm in het clubhuis, dus er is zeker lering uit getrokken door de Jongens. Op naar de tweede seizoenshelft met nog meer mooie wedstrijden.

Pizza en wedstrijd evaluatie voor Under 16

De Under 12 had de dag daarvoor ook wel een drankje verdiend in ons fijne clubhuis. Waar ze heel veel wedstrijden moesten wachten op een overwinning, daar wonnen ze van de laatste vier wedstrijden er maar liefst drie. Blijven knokken loont dus voor de jonge Eagles van coach Rutting. Want ook de rode lantaarndrager Zoebas verloor op zaterdagochtend in de Haydnlaan, 42-28. Wellicht schrok de mooie mascotte de Zoetermeerse ploeg wel af?

Under 12 2019-2020 inclusief mascotte

Ongeveer gelijkertijd sloot Under 22 zijn seizoenshelft af, want ze mochten al om 10.30 spelen in Hellevoetsluis. De vraag was hoe de Eagles zich zouden herstellen van de nederlaag vorige week in de topper tegen GOBA. Het begin was in ieder geval scherp want een driepunter van Sebastiaan Boon (14 punten in totaal) was het begin van een ruime overwinning. Eind derde kwart stond er 22 punten voorsprong op het bord en vond het team het wel goed. Het laatste kwart werd namelijk verloren waardoor er een eindstand 63-48 overwinning op het bord kwam. Frenk van der Kraan scoorde er 25 deze wedstrijd. Bijna was het team in punten toch weer gelijk gekomen met GOBA maar Blue Drakes kwam twee punten te kort. Na de winterstop tijd voor eerherstel, reken maar dat de coach en de jongens daar op gebrand zijn.

Comments are closed.