Nieuws

Heren 1 blijft koploper in de nek hijgen

MAASSLUIS – Vorige week werd er maar 33% gewonnen van alle wedstrijden. Deze week gelukkig bij tien wedstrijden een beter percentage van 50%.

Het Heren 1 team van coach Otto blijft het goed doen in de 1e klasse met een tweede plek. Startte het team vorige week met een ruime overwinning tegen Utrecht Bulls. Dit maal moest het aantreden tegen Red Stars in Soest. Deze ploeg staat op de vierde plek in de competitie dus een moeilijke uitwedstrijd in het verschiet. En dit bleek ook te zijn want de Maassluise ploeg stond al snel met 12-0 achter voordat de ploeg wakker werd. De achterstand werd direct al in het 1e kwart goed gemaakt door de Eagles. Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd waarbij de Eagles op een gegeven moment een tien punten voorsprong namen in het derde kwart. Maar al even snel was deze weer ingehaald door Red Stars. En toen het halverwege het vierde kwart opeens weer 76-73 stond voor de ploeg uit Soest vonden de Eagles het welletjes. Een strakke defense en een 7-0 run zorgde voor een 80-76 voorsprong. Vier gemiste vrije worpen door de Maassluise ploeg brachten de overwinning gelukkig niet meer in gevaar want met 80-78 ging de overwinning mee naar huis. Door de overwinning blijft de achterstand op koploper MSV Noordwijk twee punten. Komend weekend de return van de streekderby als de Westland Stars op bezoek komen in de Wethouder Smithal.
Deze wedstrijd was Stefan kraaijeveld topscorer met 29 punten. Ook Wouter vd Berg (10), Jeroen Derksen (10) en Elko van Oosten (16) kwamen in de dubbele cijfers.

De overige wedstrijden waren her en der minder spannend en het lijkt er op dat er ook (helaas) wat scheve indeling zich voordoen in het tweede half jaar. Komende week weer volledige recap van het speelweekend.

Dames 1 – Baros 53-70
BS Leiden – Under 22 54-98
Woodpeckers – Under 18 57-47
Bouncers – Under 16-1 36-43 (Verslag)
Under 16-2 – Helmink Heroes 28-77
Juventus – Under 14-1 34-85
Bouncers – Under 14-2 47-15
Binnenland – Under 12 31-80