Goed einde bezorgt U16-1 overwinning

GOUDA – 2E wedstrijd in het nieuwe jaar, wederom een uitwedstrijd. 11 team leden telt het team. Nieuwste lid dat al een half jaar meetraint is Tim Hartman die net als 3 ander team leden met een dubbele licentie speelt vanuit Westland Stars.

De wedstrijd begon rommelig, tegenstander was gemiddeld langer maar zoals getraind zou de snelheid de sleutel moeten zijn tot een goede wedstrijd. De eerste minuten bleef er een 1-4 stand op het bord staan. Tegenstander gaat in time out en daaruit komen scores voor hen uit. 7-4. Wij wisselen door en komen weer tot een 9-9 stand door twee goede breaks waar Bram uit scoort. Er zijn ontzettend veel kansen voor de Eagles maar zijn ze net niet scherp simpele lay ups en schoten van dichtbij gaan mis. De tegenstander moet zeer hard werken om de man to man defence van de Eagles te slechten.

Het tweede kwart scoren de bouncers met een paar goede acties en wisselen wij tacties naar een meer uitgebanceerd team. En komen langzaam terug met goede snij en backdoor acties en gaan aan de thee met 19-22 score voor de Eagles.

In de pauze meer de nadruk gelegd dat wij te langzaam de aanval opzetten en beter moeten letten op het snijden. Ook het vertrouwen uitgesproken in de huidige tactiek. Directe pakken wij paar scores, halverwege het derde kwart komen wij op een 21-27 stand. Bounchers zetten hun aanval rustig op en met een trage balcirculatie kunnen wij met het doorwisselen iedereen lekker laten buffelen in het verdedigen. Kleine man Lars is dan niet succesvol in de aanval maar houd een van de lange mannen prima uit de wedstrijd en zorgt voor een aantal steals. Het is een genot om te zien dat er zelfs diverse goede ‘helps’ gegeven word in de verdediging. Ondanks dat wij nog niet altijd met scherp schieten is het voor het team/coach een geruststelling dat er veel stops in de verdediging zijn. De laatste 2 minuten dit kwart zijn voor de Bouncers. 26-27 eind derde kwart.

“Blijf je ding doen in de aanval en verdediging. Er zijn genoeg wissels” was de opdracht van de coach in het laatste kwart. De jongens waren redelijk ontspannen op bank en in het veld. Ingegeven door de vele kansen die er toch zijn voor de jonge Eagles. Er wordt snel een fout gemaakt door een Eagle, twee vrijeworpen tegen 28-27. Direct een goede break erover heen van Tim en daarna Gene. Weer foutje van een Eagle. Geeft niet er worden zelfs triple defence gegeven op 2 van de gevaarlijkste tegenstanders. De jongens verkopen hun huid duur in de verdediging, in een time out van de tegenstander alleen beaamt dat wij goed bezig zijn en het vertrouwen uitgesproken. Na de vrijworpen een 30-31 stand. In de daar opvolgende aanval een sterke aanvallende aktie van Emre met een score. Na weer twee maal voor de Bouncers 32-33. Na hard werken komen wij 4 keer in de breaks nu wel tot een score. Verzet gebroken, wel een time out genomen. “Pas op 4 team fouten”. Geen onnodige fouten in de laatste 3 minuten. Er wordt flink gebikkeld de laatste minuten, een mooie laatste Eagles Score van Jesse door goed snijwerk komt er stand op het bord te staan van 36-43.