2020 is begonnen, met her en der vuurwerk

MAASSLUIS – Het jaar 2020 is begonnen maar het winstpercentage was met 33% te mager. Al zaten er een paar spannende wedstrijden bij waarbij MBV Green Eagles aan het kortste eind trok.

Heren 1 trok wel de goede lijn van voor de jaarwisseling door met een ruime winst op Utrecht Bulls. Door de nederlaag van Jump IJsselstein staat het team nu alleen op de tweede plek met slechts twee punten achterstand op de koploper MSV. De wedstrijd werd goed begonnen met een 5-0 voorsprong en eigenlijk zijn de Eagles geen moment in de problemen gekomen want gedurende de wedstrijd werd de voorsprong alleen maar groter en kon iedereen tot scoren komen. Met vier man in de dubbele cijfers werd er een 77-51 overwinning behaald. Topscorer werd Stefan Kraaijeveld met 17 op de voet gevolgd door Laurens Don met 16, Marcel Vaissier had er 13 en Jeroen Derksen 10.

Stand Heren 1

Waar Heren 1 dus zijn eerste wedstrijd won en met 77 punten redelijk de basket wist te vinden. Daar was het bij Dames 1 minder qua scores, want met 49 punten worden er niet veel wedstrijden gewonnen. Tegen nummer drie CobraNova werd er slecht gestart en bezorgde Birgitte Neuteboom eigenhandig de Voorburgers een 8-2 voorsprong. Als de eindstand vervolgens 57-49 is kan er bijna geconcludeerd worden dat de zwakke start het team van coach den Hoedt de das om heeft gedaan. Positief was het debuut van de ervaren Michelle Zantman bij de ploeg uit Maassluis met direct 10 punten. Topscoorster werd Roos Jordans met 19 punten.

Bij Jongens Under 22 begon de tweede seizoenshelft met een wedstrijd op zondag uit bij Archipel. En terug in de gelederen Green Eagles grote knuffelbeer Koen van Wensen. Frenk van der Kraan profiteerde van de aanwezigheid van Koen want nu moest de aandacht verdeeld worden over de lange mensen en kon hij profiteren van meer ruimte. Met maar liefst 31 punten was hij erg aanwezig op het scorebord. Koen van Wensen zelf had bij zijn return elf en Thomas Brauckmiller had er 15. Uiteindelijk wonnen de Eagles met 82-66 van de ploeg uit Culemborg en een goed begin van de 2e seizoenshelft in de winnaarspoule. Opvallend was het goede vrijeworpschieten van de mannen met 21-27 vanaf de lijn,

Het Under 18 team had in de wedstrijd tegen BV Leiderdorp ook een topscorer die rond de dertig punten uit kwam, want Dieljumee Henriques had er maar liefst 25 punten. Ook Mike Boelaars had er 14 en Sidney Viegas had er 11. Maar de mannen werden maar laat wakker want na het eerste kwart stond het slechts 12-8. Daarna begon het te lopen en het tweede kwart eindigde in 25-10. De tweede helft een zelfde beeld waar de thuisploeg steeds verder uitliep en uiteindelijk met 66-35 won van BV Leiderdorp. Een goede start dus!

Het Under 16-1 team ging vol revanche gevoelens naar Rijswijk waar vorige keer verloren werd van Lokomotief Rijswijk na verlenging. De start lieten ze dit ook ruimschoots zien, echter helaas daarna ging het vizier op scherp bij de thuisploeg en schoten ze met diverse driepunters de voorsprong weer weg. Uiteindelijk bleek de voorsprong dus net klein om een overwinning te behalen. Al zit er zeker muziek in dit Under 16 team wat bij vlagen zeer behoorlijk basketbal laat zien. Twee man kwamen in de dubbele cijfers, Jarno van den Bos met 14 punten en Gene de Groot met 12.

Het Under 16-2 team had helaas niet de kunde om veel driepunters te schieten in de eerste speelronde. Dit had goed van pas gekomen tegen F.F.F. want die speelden de hele wedstrijd een zone. Raadselachtig waarom, maar effect had het wel want Green Eagles scoorde er maar 28 punten tegen. Werk aan de winkel dus voor coach Satijn. Verdedigend zat het wel goed in elkaar want F.F.F. scoorde er zelf ook maar 30. Wel dus een nederlaag voor het Under 16-2 team.

Dan naar de Under 14-1 van coach Otto. Deze speelde de streekderby tegen Westland Stars. Een leuke start van het nieuwe jaar en vooral de elfjarige Jens van der Voort had er zin in met 22 punten en de rol van topscorer. Ook Jack Wever met 19 scoorde er op los. En als laatste Harm van Toor met 13 kwam in de dubbele cijfers. Totaal werden er 69 gescoord tegenover 31 voor de ploeg uit het Westland.

Het andere Under 14 team had het zwaar in de thuiswedstrijd tegen Leiden. Wat een luxe als je als vereniging vijf Under 14 teams hebt, Leiden heeft deze luxe. Under 14-2 had het ook nog eens heel tegen dit team want ze verloren er ruim van 28-63. Maar we gaan er helemaal vanuit dat coach van der Voort weer vaak mag zweten langs de zijlijn vanwege de spannende wedstrijden. Dit is alleen maar goed voor het plezier en de leercurve van het Under 14-2 team.

Net als Under 14-1 speelde ook Under 12 tegen streekgenoot Westland Stars. Een volle bank met maarliefst 6 spelers zorgde voor een lange slang in de Westlandhal. Een goed systeem om iedereen te laten spelen en zich te ontwikkelen in het basketball spelletje. Ditmaal geen overwinning voor de coach van Rutting maar de verwachting is dat in de nieuwe poule er meer overwinningen gaan volgen.

Als laatste, want dit keer van jong naar oud in dit overzicht, de Under 10. Deze mochten naar de kust en hadden daar een beetje de wind tegen. MSV was namelijk ruim te sterk en won met 59-13 van de Eagles. Laten we hopen dat ze meer puntje puntje wedstrijden gaan spelen. Al is winst natuurlijk een bijzaak op Under 10 niveau.

Comments are closed.