Wouter vd Berg schiet Heren 1 naar winst, Under 22 pakt revanche

MAASSLUIS – Wederom wisselende resultaten het afgelopen speelweekeinde. Goede overwinningen en ruime nederlagen wisselden elkaar af.

Op de vrijdag werd er in Hoofddorp begonnen door Dames 1 die helaas slecht begonnen in Noord-Holland. Onder meer drie driepunters verder stond er een 13-0 voorsprong op het bord aan het begin van de wedstrijd. Het eerste kwart stond de verdediging niet goed want er werden maar liefst 24 punten gescoord door de Hoofddorpers en slechts 7 door de Eagles. Dankzij hard werken kwam de ploeg daarna zelfs nog terug tot vier punten, maar door slordigheden bleek de achterstand na het derde kwart toch 53-38.

In het laatste kwart vochten we voor elke centimeter, maar net als in eerdere wedstrijden ontbreekt het dan aan een beetje geluk.

Coach Den Hoedt over de wedstrijd

Dames 1 staat momenteel met acht punten op de tiende plek in de promotiedivisie. De voorsprong op de twee onderste ploegen is respectievelijk zes en acht punten. De komende weken liggen er meer kansen op punten. Volgende week krijgt de ploeg DAS uit Delft op bezoek, dat evenveel punten heeft. Daarna wachten wedstrijden tegen de nummers 11 (Grasshoppers) en 12 (De Groene Uilen). Topscoorsters deze wedstrijd waren Roos Jordans met 22 punten en Renate Warffemius en Suzanne van Driel met beide 11 punten.

Wouter vd Berg op de vrije worplijn

Heel anders is op dit moment de situatie van Heren 1 waar de overwinning in de derby op Westland Stars inmiddels de 6e overwinning op rij is. De uitwedstrijd in ‘s Gravenzande was een moeizame overwinning geworden voor de Eagles en thuis was het eigenlijk niet anders.

Heren 1 begon sterk en kwam al snel op een 19-12 voorsprong aan het einde van het eerste kwart, maar zakte daarna in het tweede kwart volledig in en liet Westland Stars terugkomen. Daardoor stond het bij rust plots 30-38 voor de Westlanders. Na wat tactische wijzigingen schoot de thuisploeg na rust echter weer uit de startblokken, waardoor de achterstand van acht punten binnen een minuut ongedaan was gedaan. Daarna bleef het spannend tussen de teams, maar werd de wedstrijd door twee driepunters van Wouter vd Berg (15 pt in totaal), waarvan 1 zelfs met bonus, in het slot beslist. In deze wedstrijd kwamen naast Wouter vd Berg ook Stefan Kraaijeveld met 19 en Laurens Don met 18 punten in de dubbele cijfers.

De Eagles staan, met een wedstrijd meer gespeeld, inmiddels in punten gelijk met koploper MSV Noordwijk. Aanstaande zondag gaat het team naar Vlaardingen waar het speelt tegen de nummer 12 Captains.

Luister hier naar ex Eagle Raymond Greep en Eagle Stefan Kraaijeveld

Dan door naar Under 22 die dit weekend een flink appeltje te schillen had met GOBA uit Gorinchem. De ploeg die hen af hield van het winterkampioenschap. En dit was ook te zien aan het begin want onder leiding van een ontketende Frenk van der Kraan, die 16 punten scoorde dit kwart, nam het maar liefst een 34-17 voorsprong in de eigen Smithal. Daarna bleef het meer in evenwicht tussen de teams maar lieten de Eagles de uitploeg niet dichterbij komen. Een goede 85-63 overwinning als gevolg en nog steeds de ongeslagen positie als koploper. In de dubbele cijfers kwamen Frenk van der Kraan die de goede start van 16 punten nog uitbreidde naar 27, Jeroen Poot met 14, Erdum Oguz met 11 en Koen van Wensen met 10 punten.

Dan het enthousiaste Under 18 team (wie helpt!?) wat in Houten mocht spelen tegen Woodpeckers. Onder leiding van invalcoach Paul Boelaars liet zoonlief Mike zien dat hij met 23 punten het netje goed kan vinden. En eigenlijk ging het drie kwarten ook de goede kant op want na het derde kwart stond Under 18 nog steeds voor met één punt. Echter Woodpeckers van Tuil scoorde dertien punten in het vierde kwart en bij de Eagles stokte het waardoor er uiteindelijk helaas met 57-47 werd verloren.

Under 16-1 is het team wat eigenlijk geen volledig uitleg hier behoeft want coach Hoogendoorn is een trouwe verslagen schrijver. Zo ook dit weekend waarin het team de sterke mannen van Almere goed tegenstand bood. Want ondanks een open lay-up die gemist werd bij de opening werd er wel gewonnen. Met vier punten uit drie wedstrijden staat het team nu op een goede derde plek.

Het Under 16-2 team is één van de teams die opmerkelijk genoeg in een te zware poule terecht is gekomen. Ook de derde wedstrijd in het nieuwe seizoen is helaas op een ruime nederlaag uitgelopen. Want van 109-29 wordt niemand wijzer. Zeker niet als er twee spelers samen voor tegenstander SBV Juventus 71 punten maken. Maar met coach Satijn zal de spirit zeker in het team blijven, er komt zeker een overwinning aan voor het team!

Naast Under 22 is ook Under 14-1 nog ongeslagen na de winter want ook tegen Squirrels werd er gewonnen door het team. Elke wedstrijd weer ander spelers in de dubbele cijfers is goed voor de teamspirit. Dit maal drie jongens waarvan twee met 10 (Jack Wever en Quin Otto) en Harm van Toor met twaalf. Komend weekeinde komt nummer laatst SBV Juventus op bezoek. Maar de uitslagen liggen dicht bij elkaar dus er moet gewoon weer gestreden worden voor elk punt.

Stand Under 14-1 na drie wedstrijden

Net als bij Under 16-2 is het bij Under 14-2 ook een beetje ongelukkig te noemen tot nu toe als er gekeken wordt naar de indeling en de uitslagen. Tegen Cady’73 waren er diverse spelers bij de tegenstander die al even lang waren als de centers van Heren 1. Een ongelijke strijd dan ook tegen de Under 14-2 spelers waar de meeste de groeispurt nog moeten krijgen. Een ruime 85-19 nederlaag in Capelle a/d IJssel was helaas een eenzijdige wedstrijd. Coach Hans van der Voort zal echter met zijn team elke wedstrijd strijden voor elke centimeter.

Als laatste dit weekeinde de Under 12 die speelde tegen Rowic. Het zag groen van de Eagles want maar liefst 11 namen op het sheet. De winst zat er helaas niet in want er werd verloren met 34-56 van de Rood Wit Crispijn combinatie. Maar uiteraard super positief dat er zoveel jeugd in Maassluis aan het basketballen is! Volgende week een pittige wedstrijd als Under 12 het opneemt tegen de koploper New Stars.

Comments are closed.