Nieuws

Trainingsschema 2020-2021

MAASSLUIS – Vandaag kwam het goede nieuws binnen dat de Haydnlaan goedgekeurd is door de GGD om in te trainen. Voor het Kastanjedal laat dit besluit nog even op zich wachten. Maar het goede nieuws is dus dat de trainingen kunnen starten. Uiteraard wel met de Corona regels in acht nemend, zie verderop.

Vanaf morgen 01/09/2020 gaat dan ook onderstaand schema in, behalve voor de trainingen in het Kastanjedal. Het is erg kort dag dus geef het aub allemaal aan elkaar door.

Klik om te vergroten

Corona spelregels
Per 1 juli mag er weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. 

– Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
– Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers.
– Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn, met beperkingen (zie verderop), weer open.
– Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Richtlijnen RIVM
Daarnaast gelden de algemene hygiëne richtlijnen van de RIVM. De belangrijkste is: “Heb jij klachten blijf thuis”. De sportaanbieder dient toe te zien op het vooraf uitvoeren van de gezondheidscheck. Was vaak uw handen. Bij binnenkomst en vertrek moeten de handen worden gereinigd. Bij binnenkomst staat er een desinfectiezuil. 

Protocol NBB / NOC NSF
De NOC/NSF heeft een protocol opgesteld voor verantwoord sporten (https://nocnsf.nl/media/3499/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v16.pdf).  U dient zich aan dit protocol te houden.

Een aantal regels uit het protocol willen wij extra benadrukken.

– De zaal (incl. kleedkamer) is alleen open om te sporten, er is  geen mogelijkheid voor een gezellig samenzijn (voor een social talk en een kopje koffie). Verlaat na afloop van het sporten direct de zaal en z.s.m. de sportaccommodatie.
– Gebruikt sportmateriaal dient te worden gereinigd. Hiervoor is desinfectiemateriaal in de accommodatie aanwezig.
– Er dient namens uw organisatie een corona-coördinator aanwezig te zijn. Dit is de begeleider of trainer van de groep.
– Er komen geen andere personen in de zaal dan sporters en begeleiding.
– U dient een lijst bij te houden van de aanwezigen en deze lijst 4 weken te bewaren.

Het is helaas niet mogelijk om een routing aan te brengen in de binnensportaccommodaties. Dat vraagt extra aandacht voor de 1,5 meter afstand voor en na de sportactiviteit. In de kleedkamers mogen maximaal 10 personen tegelijkertijd aanwezig te zijn. Kleding en schoen mogen niet in de kleedkamer achterblijven en moeten in een afgesloten tas mee de zaal worden ingenomen.

Wij hopen dat u met deze maatregelen weer kunt sporten en dat dit een opmaat is voor nog meer sporten in al onze accommodaties. Belangrijk is dat u zich aan de richtlijnen houdt. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met het bestuur.