Wedstrijdverslagen

Rentree Willeke Bruins bij oefenzege Green Eagles

BARENDRECHT – Het seizoen begon deze week voor de dames van Green Eagles. Na één training stond afgelopen zaterdag gelijk de eerste oefenwedstrijd op het programma. In Barendrecht speelden de dames tegen het jeugd team van Binnenland. De wedstrijd begon stroef voor de dames uit Maassluis. Ondanks dat de Eagles constant op voorsprong stond was het duidelijk nog zoeken naar de beste opties en wennen aan elkaar. De nieuwe speelsters moesten worden ingepast en nieuwe patronen werden geoefend. Daarnaast was er eindelijk de rentree van Willeke Bruins. Bruins scheurde ander half jaar terug de kruisband van haar knie en na een lange periode van revalideren mocht ze eindelijk weer meespelen. In de loop van de wedstrijd zag coach Ron den Hoedt dat de nieuwe systemen al beter werden gelopen en dat de samenwerking van de groep ook steeds beter ging. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Green Eagles met 22-53.

De uitslag was vandaag niet belangrijk. De doelstelling van vandaag was wennen aan elkaar en de systemen oefenen. Dat hebben we prima gedaan. Ondanks dat we pas net zijn begonnen zag ik bij vlagen de nieuwe lijnen al terug. We kunnen hier dus voor nu tevreden mee zijn. Het is fijn om de nieuwe speelsters aan het werk te zien. Daarnaast ben ik heel blij met de terugkeer van Willeke. Ze heeft hard gewerkt om terug te komen en we gaan dit seizoen hopelijk nog veel van haar genieten.

Coach den Hoedt