Wedstrijdverslagen

Voorbereiding Under 16-1

MAASSLUIS – De hele zomer heeft op een enkele vakantie ganger na, het hele team doorgetraind. Vooral het fysieke en techniek werd onder de aandacht gebracht en verbeterd. Na 2.5 week rust, zijn wij half augustus weer in de buitenlucht gaan trainen. Op een mooi buiten veld gecreëerd voor de loods van het bedrijf van de Familie van Zeijl. Een basketball gekke familie in Hoek van Holland en lid van Westland Stars. Het team is immers een samenwerkingsverband tussen de Green Eagles (GE) uit Maassluis en Westlandstars (WS) uit s’Gravenzande. De samenwerking is aangegaan om de meest getalenteerde spelers in de U16 leeftijd samen te laten trainen, spelen en talenten te ontwikkelen om voor beide verenigingen te behouden.

Van Zeijl dome

Het laatste weekend van Augustus stond in het belang van samen trainen en spelen ter voorbereiding van het komende seizoen. De week ervoor al gestart met trainen en daarin de verdediging onder handen genomen. De verdediging was vorig jaar een van de sterke punten van het team.

Omdat er met leeftijd categorieën gewerkt wordt moesten Pim, Gene, en Pepijn van GE en Tim van WS doorstromen naar een hogere leeftijd categorie. Na een selectie training werd duidelijk dat Damien, Harm en Wouter konden gaan aansluiten bij de huidige selectie van Xabi, Jesse en Bram van WS en Jarno, Emre, Tim en Lars van GE. De 3 nieuwe mannen moesten wel even wennen aan het snellere spel. Daarentegen was het aanvals spel makkelijker omdat dit ook in de GE U14 selectie werd gespeeld. Wat positief opviel was dat de nieuwelingen Wouter en Damien een goede schot selectie hebben.

Strand training

Zaterdag om 09;15 stapten de GE mannen in Maassluis op de fiets om naar de Hoek te fieten en daar op het strand te gaan trainen. Al warm getrapt werden wij opgewacht door onze logistieke coördinator Ton om onze spullen in de auto achter te laten. Nadat de Westlandse mannen aangesloten waren, werd de strand training gestart met een loopje langs de waterlijn. Na stretching werden diverse voetenwerk oefeningen afgewerkt al dan niet in teams. Na een korte regen break in een strand tentje die werd gesponsord door Ton konden wij onze training vervolgen. Na de training rond 12 uur ging iedereen op huis aan om zich voor te bereiden om tegen een Ju16 van BS Leiden te spelen.

Even schuilen voor de regen

Om 14;30 verzamelen in de Wethouder smithal. Leiden Ju16-3 een team met veel eerste jaars was een mooie pot om na 5 maanden weer een balletje partijtje te spelen. Zoals verwacht was het even schakelen om tegen een ander speler te ballen dan je eigen team maatjes de afgelopen maanden. Beide teams liepen gelijk op. Voor GE was het zaak om defensief goed te staan. De aanval is gelijk aan die van vorig jaar dus bij de meerdheid bekend, voor de nieuwe jongens was het fine tunen. Als leerpunten kwamen wij uit bij * Meer-Bal-You man te staan in help side verdediging * druk op de bal van de tegenstander. En aanvallend je secundairy break screen te zetten. Het meest memorabele moment was een bal van Emre die bijna vanaf zijn eigen achterlijn scoorde met 3 seconden voor rust.

Na dit weekend, de 1e week van September verder aan de defence gewerkt zowel de Man to Man als de 1-2-1-1 Zone press. Komende dinsdag 8 september zal de laatste oefenpot gespeeld worden in Maassluis tegen het landelijke spelende JU16-1 team van Divine uit Rotterdam.

Zaterdag 12 September zal het team klaar zijn om de 1ecompetitie wedstrijd te gaan spelen in de B klasse-A tegen de Hurricanes uit Spijkernisse. Natuurlijk zijn wij als team ontzettend benieuwd hoe het ons gaat verlopen na een zomer vol trainen en 2 oefenwedstrijden. Mocht het weer mogelijk zijn zien wij iedereen graag weer in de wethouder Smithal.