Under 16-1 doorstaat orkaan

MAASSLUIS – Na twee oefenpotjes was het zaterdag 12 september tijd om voor het echie te spelen. Er is geleerd van vorig jaar, waar een slappe start in een wedstrijd vaak een achterstand opleverde. 6-0 in de eerste 2 minuten voor de adelaren. Time out van Hurricanes. De juiste dingen aangegeven door de tegenstander want wij blijven net even teveel ballen missen of weggooien. Waardoor het plots 6-6 staat. Wij wisselen na 5 minuten voorzichtig door. Blijven onze eigen ding doen maar geregeld net even te rustig waardoor de tegenstander de boel makkelijk dicht kan lopen in de verdediging. 11-13.

Tweede kwart komen Wouter en Harm netjes met scores door. Wat het team helpt. Het zijn scores door schoten of gewoon backdoor te lopen en net op tijd de pass te krijgen. Je merkt dat deze 3 mannen nog wat afwachtend zijn in hun spel maar willen werken en leren. Wij spelen nu iets rustiger en lopen iets uit naar 17-13. Time out GE zijde. Even de press neer zetten en kijken of wij als team een run kunnen maken. Dat gaat goed, een paar goede steals en intercepties waardoor die via de break goed afgemaakt worden. Na een time out van de tegenstander om zijn press breaker neer te zetten, een 24-19 stand, stoppen wij juist even met de press. Hij werkt tegen deze tegenstander maar moeten nog een helft en ik wil het team niet direct uitputten. Pauze 26-23.

In de kleedkamer even doorgenomen wat niet loopt. Meer druk op de mannen met bal in de ‘man to man’, minder inside passen omdat de verdediging van Hurricanes klein wordt gehouden. Ook break passes minderen omdat deze tegenstander ook snel terug is en teveel ‘turnovers’ zorgt voor onrust . Het mooie van een kleine verdiging bij de tegenstander is dat je ruimte krijgt, daardoor kunnen er schoten genomen worden. Daar hebben wij de hele zomer o.a de nadruk op gelegd. Emre knalt er in de eerste helft 2 drietjes in en de rest durf gerust een schot te nemen.

Rust stand

Wij starten weer met de basis 5 spelers en starten weer met man to man, bij een 30-25 stand, time out GE. Weer de press neerzetten. Wij lopen direct weer een paar punten weg. Bij een 40-30 stand Time out Hurricanes die hun press breaker nu iets beter gaan spelen en wat ze ook wat punten oplevert. Wij even de punten op de i gezet waar ballen moeten worden onderschept. 43-38.

Het vierde kwart merk je dat het uithoudings vermogen door de oefenpotjes en de lange dinsdag training de vruchten afwerpt. Waar de Hurricanes spelers die het verschil maken langere tijd op de bank zitten houden wij iets langer vast aan iets langer doorspelen. Harm, Wouter en Damien krijgen hun minuten, je merkt het verschil met de zeven 2e jaars, hun beurten zijn wat korter maar niet minder intensief.

Het laatste kwart komen de bezoekers nog even in de buurt 45-42, daarna was hun tegenstand gebroken, werd er veel heen en weer gerend met diverse fouten aan beide kanten. De adelaren trokken uiteindelijk aan het langste eind en winnen met 57-42.

Guido , Stefan & Saleem, Rafael bedankt voor het fluiten en tafelen.

Scores Emre 14pnt, FT 0/2, 2x 3pnt, Xabi 12 pnt, FT 2/3, Jarno 10 pnt, Tim 7pnt, FT 1/2, Harm 6 pnt, Wouter 4 pnt, Jesse 2 pnt, FT1/2, Bram 2 pnt.