Nieuws

Het eerste speelweekeinde is een feit!

MAASSLUIS – En na heel veel maanden zonder basketbal stond er opeens een weekend voor de boeg waar vele teams hun eerste wedstrijd speelden van het nieuwe seizoen. Helaas bij vele wedstrijden minder of geen publiek, maar helaas moeten we met z’n allen nog steeds erg voorzichtig zijn.

De mooiste foto van de dag (zie hierboven) kwam van de Under 10. Gespannen gezichtjes voor de wedstrijd want voor zeven Eagles was het hun eerste wedstrijd. En ook een nieuw gezicht voor de groep, want Joram Vuik zal dit team trainen en coachen dit jaar, super! In het veld had Under 10 veel minder last van zenuwen want de scores vielen als rijpe appels. Bij rust stond het namelijk in Berkel en Rodenrijs 7-34 voor Under 10 tegen Squirrels. De tweede helft tapten de eekhoorntjes uit een ander vaatje want die was duidelijk voor hen met 14-4. Maar de voorsprong was groot genoeg waardoor de meeste Eagles en coach Joram hun eerste competitiewedstrijd direct wonnen met 38-8. Gefeliciteerd!

Score bij Under 10 bij Squirrels

De net iets oudere Eagles Under 12-1 en Under 12-2 mochten spelen in de eigen Haydnlaan. Supporters helaas niet beneden maar boven achter glas om aan te moedigen. Under 12-2 had nog wel even tijd nodig om wakker te worden. Want de jongens en meiden van coach Bart Buitenwerf stonden al heel snel 4-0 achter voordat Amara Beijens de eerste score van het seizoen noteerde. Daarna werd het een wedstrijd en namen de Eagles bij rust een ruime voorsprong van 28-10 waarbij Jasmijn Houben er heel erg lustig op los scoorde met twaalf punten. Uiteindelijk was de eindstand 59-35 voor Under 12-2 en dus ook een goed begin.

Under 12-1 was om 10.00 uur in de ochtend de allereerste. Geen reden voor paniek want de Eagles van coach Hans van der Voort speelden alsof er geen lange zomerstop geweest was. Zeventig punten scoren voor een Under 12 ploeg is een dikke prima en de scores zijn volgens Sportlink ook nog eens verdeeld tussen vele spelers, iets wat een coach altijd graag ziet! Uiteindelijk werd het een 70-16 overwinning tegen Waterdragers.

Was 70 punten al veel, Under 14-1 scoorde er bijna 100. Iets wat je eigenlijk voor beide ploegen niet wil als de tegenstander er maar 10 scoort. Want je wil dat er gelijk opgaande wedstrijden zijn waar beide ploegen veel leren. Kijkende naar de poule van Under 14-1 van coach Richard Otto gaan er zeker veel zwaardere wedstrijden komen. Want er zitten gerenommeerde verenigingen bij zoals de eerste Under 14 teams van Rowic, River Trotters en Rotterdam Zuid. Uiteindelijk wonnen de Eagles met 97-10 van Rebound in ’s Gravendeel. Volgende week mogen ze spelen in de eigen Wethouder Smithal, tegenstander is dan Waterdragers. Doet under 14-1 wat Under 12-1 dit weekeinde deed in de Haydnlaan?

Einduitslag Under 16-1 Hurricanes

De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen was voor Under 16-1 van Marco Hoogendoorn. Under 16-2 zou eigenlijk ook spelen maar tegenstander Hurricanes kon niemand bereid vinden om te coachen.. Erg vervelend voor de uitploeg maar ook zeker voor Under 16-2 die dit seizoen onder leiding staan van coach Guido Slootweg en heel veel zin hadden om hun eerste wedstrijd te spelen. Volgende week bij Divine dan maar hun eerste wedstrijd!
Under 16-1 van Hurricanes was wel naar Maassluis afgereisd en dit was een leuke spannende wedstrijd. Want de Eagles namen een 6-0 voorsprong door scores van Jarno, Tim en Emre. Echter even snel was de voorsprong weer verdwenen. Tot aan de rust bleef het gelijk opgaan al hadden de Eagles wel continue de voorsprong. Vanaf het derde kwart werd de voorsprong echter langzaam vergroot. Maar toch kwam de ploeg uit Spijkenisse weer terug aan het einde van het derde kwart, 43-40. Het laatste kwart was de koek echter volledig op voor de uitploeg want de Green Eagles / Westland Stars combinatie liet de ploeg nog maar twee punten maken en scoorde er zelf nog 14. Een uitslag van 57-42 was dan ook een prima start! Het hele verslag kan je hier lezen.

Under 16-1 2020-2021

Als laatste stond Dames 1 op het programma. Uit bij Cangeroes was het direct een pittige begin want Cangeroes heeft een goede ploeg. Na een korte voorbereiding van de ploeg van Ron den Hoedt en assistent Ivy Critchlow speelde het niet direct de sterkste wedstrijd van het seizoen. Het begin ging nog redelijk gelijk op maar al snel bouwde de Utrechtse ploeg een voorsprong op van 23-10 aan het eind van kwart één. Ook Immy Kloet en Veerle van Baalen, beide met een verleden bij Cangeroes, konden het tij niet keren. Uiteindelijk verloor de ploeg afgetekend met 73-48 en dus is er werk aan de winkel. Volgende week speelt het voor het eerst thuis, tegenstander is dan DAS uit Delft. Dit team wordt gecoacht door Kees Brugman, die de ploeg natuurlijk erg goed kent.

Op zondag speelt Heren 2 nog uit, ook bij Cangeroes.