Eagles winnen derby maar verliezen Jordans

MAASSLUIS – Zaterdag stond al de derby tussen de Green Eagles en DAS Delft op het programma. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd dus er stond wat op het spel. Speciaal detail dat de coach van DAS oud Eagles coach Kees Brugman was.

Beide teams beginnen goed aan de wedstrijd en de scores gaan dan ook gelijk op. Na het eerste kwart staan de gasten uit Delft voor met 16-19. Een zware tegenvaller is er eind van het eerste kwart als Roos Jordans van het veld moet met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Roos is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Gevreesd wordt dat Roos lang uitgeschakeld zal zijn.

In het tweede kwart laten de Eagles zien wat ze waard zijn. Met een strakke verdediging en mooie aanvallen loopt de voorsprong voor de Eagles via 24-19 op naar 35-20 voordat Das de eerste veldscore van dit kwart mag noteren. Bij rust staat het 41-28.

In kwart drie denken de Eagles er te makkelijk over. Verdedigend wordt meer ruimte weggegeven en daar maakt DAS dankbaar gebruik van. DAS komt bij 45-40 zelfs terug in de wedstrijd. Met een aanpassing hogere intensiteit in de verdediging herstellen de Eagles zichzelf weer en staat na kwart drie de stand van 57-46 op het bord. Direct aan het begin van het vierde kwart beslissen de Eagles de wedstrijd. Via een 9-0 run is het verschil opgelopen tot 20 punten en is de wedstrijd beslist. Eagles winnen terecht met 74-52.

Roos is een belangrijke speelster en voor de gehele groep komt haar blessure hard aan. De komende tijd ondergaat ze onderzoeken en zal duidelijk worden wat er met haar knie aan de hand is. Ik ben bang dat we haar lang kwijt zijn. Dat we vandaag winnen is natuurlijk heel fijn maar de blessure van Roos zorgt toch voor een bittere nasmaak.