Vermakelijke wedstrijd Under 16

MAASSLUIS – Na de vorige week met 1 punt verloren wedstrijd in Spijkenisse en een goede laatste training op donderdag waar heel duidelijk de vooruitgang te zien was in het samenspel in de aanval en de gretigheid in de verdediging hadden de coaches wel een goed gevoel over deze wedstrijd.

In het praatje vooraf aan de wedstrijd de aanval en verdediging afspraken door genomen en mijn inschatting van de tegenstander gegeven die helaas niet op volle sterkte naar Maassluis gekomen waren.

De sprongbal werd nog net verloren maar daarna ging het in de beginfase van de wedstrijd direct goed voor de Eagles. Binnen een een aantal minuten stond het 8-1 voor de Maassluise mannen. De tegenstander miste inderdaad de spelers die goed hun man konden verdedigen. Er werd goed uit ‘give & go’ acties gescoord. Na een paar minuten een time out genomen en even aangegeven dat er geconcentreerd aanval spel moest komen want als er zo makkelijk scores uit snel spel komt komt, ls er minder oog voor het rustig op te zetten aanval spel wat ook nog geleerd moet worden. Met een comfortabele voorsprong gaan wij rustig spelers het veld in brengen die van de bank afkomen om iedereen het aanval spel en de verdedigende taken tegen een tegenstander te laten ervaren. Eerste kwart 20-5.

Het tweede kwart veel van het zelfde als in het eerste kwart. De vrijeworpen gingen dit kwart niet best, 1 uit 6 maar raak. Ondanks dat hier nog wel aandacht aan was gegeven op de training en met het verlies van de vorige week op 1 gemiste strafworp zal er op de trainingen nog verdere aandacht aan gegeven worden. Tussenstand bij de pauze 35-11.

In de kleedkamer even de rust met elkaar opgezocht en complimenten van de coaches aan het team overgebracht over het goede samen spel. Het kan natuurlijk beter, daar proberen wij als team ons in te ontwikkeling zowel spelers als coaches. Een aantal punten waren hoe passen wij van de verdediging helft naar de aanval helft zonder teveel te dribbelen en de tegenstander zo sneller onder druk te zetten. En wat doen wij daarna….

De tweede helft was de tegenstander feller in de start naar de Eagles toe, dat was even wennen omdat de tegenstander met screen ging werken en hoe moet je daar mee omgaan ? Daar hebben wij het even over gehad in de time out.  Het verschil in spelinzicht en basketbal technisch werd ondanks de goede bedoelingen van de tegenstanders verder duidelijk doordat wij gemakkelijk konden scoren of tot kansen konden komen. Eind derde kwart 49-19.

Ja met een dikke voorsprong wat ga je dan doen?, nou gewoon verder met wat wij moeten leren in de aanval, en ondanks dat de Eagles mannen wat kleiner van stuk zijn, mogen ze gewoon goed de druk in de verdediging zetten op de guard met bal en de eerste pass lijnen naast de man met de bal om het zo moeilijk mogelijk te maken voor de tegenstander om naar elkaar te passen. Diverse spelers komen moe naar de bank om een wissel aan te vragen omdat ze lekker hard op het veld gewerkt hebben. Aan het einde van de wedstrijd hebben 9 van de 11 spelers gescoord en heeft iedereen lekker zijn speel minuten magen maken.                                                                                                        Eindstand 64-21

Scores; Saleem FT 4/8, Timo, Siwan FT 0/1 10 pnt, Ben& Damian 8 pnt, Thys en Tom 6 pnt, Kerem, Ruben & Efdal FT 0/2 2pnt.