Eerste punten voor Eagles

MAASSLUIS – Na 4 wedstrijden waar nipt werd verloren kon Green Eagles eindelijk de eerste punten bijschrijven. Tegenstander Leiden had al 2 wedstrijden gewonnen dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden.
In het eerste kwart komen de Eagles 5-2 voor. Via 13-13 na 8 minuten staat het 15-19 aan het eind van het kwart. Leiden slaat vervolgens een klein gat 19-25. Eagles is verdedigend zoekende en veranderde hierdoor steeds van verdedigings vormen. Dit had effect en bij rust stonden de Eagles 35-34 voor. Na rust waren de Eagles los. Verdedigend werden de duimschroeven aangedraaid en aanvallend viel alles op z’n plek. Binnen 5 minuten stond er een verschil van 13 punten op het bord en de Eagles kregen steeds meer zelfvertrouwen. Eind 3e kwart 64-50. Gewaarschuwd door de coaches dat de focus moest blijven liepen de Eagles in het vierde kwart uit naar 77-54. De wedstrijd was gespeeld en Eagles speelden de laatste minuten geconcentreerd uit. Winst 87-68.
Een echte team overwinning waarbij 5 speelsters in de dubbele cijfers scoorden.